Sport

2017.06.15. 09:52

Mezőkövesd Zsóry FC: Három új játékos lehet az első edzésen

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata hazai környezetben kezdi a felkészülést.

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata hazai környezetben kezdi a felkészülést.

A 2017/18-as idényben a labdarúgó NB I-ben történetének harmadik évadját kezdi meg csütörtökön a Mezőkövesd Zsóry FC együttese. A kék-sárgák Radványi Miklóssal folytatják szereplésüket. De az a keret, amellyel befejezték az előző idényt a kövesdiek, jelentősen átalakul, ugyanis 15 játékosnak lejár a szerződése ennek a hónapnak a végén, és további egy labdarúgót, Balogh Bélát, akinek élő szerződése van, szabadlistára tettek, vagyis nem tartanak igényt a szolgálataira. A „lejárók közül” négyen, Vági, Pauljevic, Bacelic-Grgic és Sós kölcsönben játszott Kövesden, így ezen játékosok sorsa az „anyakluboktól” függ elsősorban. További négy játékosról kiderült, hogy nem hosszabbít velük a dél-borsodi együttes, vagyis Orosz, Kink, Dinjar és Czuczi nem lesz a keret tagja a jövőben. Hét lejáró szerződésű labdarúgó sorsa azonban még nem egyértelmű, Tujvel, Szeles, Fótyik, Egerszegi, Hegedűs, Tóth B., Diallo sorsa kisebb-nagyobb mértékben még kérdéses. A tavalyi keretből 9 futballistának van a következő évadra is szerződése, de nem vehető biztosra, hogy mindegyikük itt játszana az ősztől, ugyanis van, aki iránt érdeklődés mutatkozik.

Ami viszont biztos, lesznek új labdarúgói is a Mezőkövesdnek, hiszen a szlovákiai Jakub Brasen érkeztét már bejelentették, és lapunk információi szerint a szintén szlovákiai Róbert Pillár, és a legutóbb Gyirmóton játszott Novák Csanád érkezésére is számítani lehet. És azokra is, akik kövesdi játékosként kölcsönadásból térhetnek vissza: Csirmaz (Szolnok), Engel (Kazincbarcika), Fröhlich (Cegléd), Heffler N. (Balmazújváros), Milutinovic (szerb, magyar, Kozármisleny), Rácz (Győr), Rybansky (Békéscsaba), Vasas (Nyírbátor).

Nagy feladat

A kövesdi keret összerakása meglehetősen nagy feladat, hiszen nem az átlagosnak mondható 4-5 változást kell leügyezni, hanem ennek a három-négyszeresét. Így elsőként azt kérdeztük a nyári szabadságáról visszatérő Radványi Miklóstól, hogy mennyire volt zavartalan a nyaralása.

– A feleségem azt mondta, hogy ilyen nyaralásra többet nem megyünk, hiszen szinte minden nap telefonálással telt a részemről. De a foci ilyen, hozzá vagyunk szokva, nincs ezzel semmi gond, a csapat kialakítása sok egyeztetéssel jár – mondta a kövesdiek szakvezetője, aki arra a kérdésre, hogy nagyjából tudja-e, hogy hány fővel találkozhat az első edzésen, így felelt: – 16-18 labdarúgóra számítok. Lesznek közöttük újak is, szerintem hárman, és folyamatosan fogunk bővülni, változni, mert több olyan labdarúgóval vagyunk kapcsolatban, akinek a szerződtetése a végső stádiumban van.

Radványi Miklóstól azt is megtudtuk, az első napokban felméréseken esnek át a labdarúgók, és az igazi munka a jövő héten hétfőtől kezdődik, reményei szerint ekkor már a 2017/18-as keret nagy része együtt dolgozik majd. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy az északi vonal, a szlovákiai irány tovább él-e, érkezhetnek-e még onnan további játékosok, hogy vonzónak-e az ott futballozók számára a magyarországi viszonyok.

– Valószínűleg érkezik még a szlovák bajnokságból játékos Kövesdre – mondta Radványi Miklós. – Magyarországon hamarabb megkezdődött az a folyamat, ami a labdarúgás fejlesztését szolgálja. Szlovákiában 2-3 olyan klub van, amelyik hasonló infrastruktúrával rendelkezik, mint az itteni klubok, úgyhogy aki ideszerződik, az általánosságban mondva jobb körülmények, jobb jövedelmezőségi viszonyok közé kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!