Sport

2017.04.22. 11:33

Mezőkövesd vs. Újpest - Elszántan várják a lila-fehéreket a kövesdiek

Mezőkövesd - Szombaton este a bennmaradás szempontjából sorsdöntő 3 pontot szerezhet a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Szombaton este a bennmaradás szempontjából sorsdöntő 3 pontot szerezhet a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 28. fordulója keretében ma 18 órától hasonszőrű együttesek csapnak össze a matyóvárosban. Eddigi tavaszi szereplésére sem a vendég Újpest FC, sem a hazai alakulat nem lehet büszke, bár Sivic Tomislav vezetőedző gárdáján nagyot lendített az elmúlt két fordulóban a Debreceni VSC és a Videoton FC ellen gyűjtött 4 pont. A lila-fehérek a nyolc mérkőzésükön a megszerezhető 24-ből 9, a sárga-kékek pedig 8 pontot kaparintottak meg.

Lökést adhat

– Jó kezdés, majd rossz folytatás után az elmúlt fordulóban elkaptuk a fonalat – közölte Sivic Tomislav, aki különösen a bajnokesélyes székesfehérváriak ellen, Felcsúton kiharcolt döntetlent tartotta értékesnek. – Kontrolláltuk a meccset, veszélyes akciókat vezettünk, szervezetten és jól futballoztunk, megérdemeltük az ikszet. A fiúk száztíz százalékot adtak ki magukból és kis szerencsével még jobb eredményt is produkálhattak volna, de természetesen így is elégedetten utaztunk haza. A jövőre nézve azt véltem a legbiztatóbbnak, hogy csapatként funkcionáltunk, minden poszton kellő tartással bírtunk és ezek a tulajdonságok reményeim szerint komoly lökést adnak számunkra a folytatásra.

A győzelemért

Ez a bizonyos folytatás pedig verhető ellenfelet sodort a borsodiak útjába, és amennyiben Hudákék begyűjtik a hőn áhított 3 pontot, akkor alighanem végleg kiszállnak a bennmaradásért folyó harcból. Ezzel a témával kapcsolatban így nyilatkozott a kövesdiek szakvezetője:

– A célunk nem is lehet más mint a győzelem, de nem azért, mert reszketve figyeljük a táblázatot. Mivel lendületbe jöttünk, a Debrecen és a Videoton ellen is harcos erényeket csillogtattunk, bizakodva várjuk a szombat esti 90 percet. Az Újpest rapszodikus csapat, kellemetlen ellenfél, és mivel soha nem lehet tudni, hogy melyik arcát mutatja, nehéz mérkőzésre számíthatunk. Bár a hajdúságiak ellen már elsütöttem azt a poént, hogy tizenegy katonát küldök a pályára, de most sem mondhatok mást. A fiúk elszántak, látom a szemükben a tüzet, ez pedig diadalt hozhat a konyhánkra.


[poll id="1380"]


„Titkos” taktika

Arra a kérdésre, hogy a Videoton elleni taktikát alkalmazza-e ismét, Sivic Tomislav válaszában leszögezte:

– Természetesen nem a felcsúti harcmodort poroljuk le és vetjük be ismét. Már csak azért sem, mert az aranyérem egyik várományosával szemben idegenben léptünk fel, most pedig hazai pályán szereplünk, ennek jegyében a taktika nem lehet ugyanaz, de részleteket – az „ügy” fontosságára való tekintettel – nem árulok el. Az alaptétel persze adott: az a legfontosabb, hogy hátul stabilak legyünk, ne kapjunk gólt. Ebből indulunk ki, aztán ehhez kell még, hogy szervezetten kell futballoznunk a középpályán és hogy elől hideg fejjel hozzunk döntéseket. Az ígéretes lehetőségek kidolgozásában eddig sem álltunk rosszul, most pedig megfelelő koncentráltsággal ezeket gólokra is akarjuk váltani. Összességében egészséges önbizalommal tekintünk a fellépésünk elé és ha minden úgy alakul majd, ahogyan elterveztük, akkor megnyugodva várhatjuk majd az utolsó öt fordulót.

A hazaiaknál eltiltott és öt sárga lapos játékos nincs, Sulek és Veselinovic sérült, Farkas D. és Fótyik viszont felépült, így ezúttal mindketten visszakerülnek a keretbe.

Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Tujvel – Pauljevic, Hudák, Szeles, Vági – Egerszegi, Gohér – Molnár G., Tóth B., Sós B. – Strestik.

Szerződést bontottak

A napokban egy játékossal „rövidebb” lett a kövesdiek kerete: szalagszakadásos sérülése miatt szerződést bontottak Aleksandar Damcevskivel, a gárda macedón nemzetiségű – hazájában a válogatottságig jutott – védőjével, aki február közepén érkezett Kövesdre, 3 NB I-es meccsen lépett pályára, és akit eredeti kontraktusa június 30-ig kötött a sárga-kékekhez. Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a 24 éves, 194 centiméteres játékostól közös megegyezéssel váltak el.


A labdarúgó NB I 28. fordulójának programja:

18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC

18.00: Paksi FC – Diósgyőri VTK

18.00: Debreceni VSC – Swietelsky Haladás

18.00: MTK Budapest – Videoton FC

18.00: Gyirmót FC – Ferencvárosi TC

20.30: Vasas FC – Budapest Honvéd

A labdarúgó NB I tavaszi eredményeinek tabellája

1. Bp. Honvéd 8 5 1 2 9-8 16

2. Videoton FC 8 4 3 1 13-4 15

3. Paksi FC 8 4 3 1 14-6 15

4. Szombathelyi Haladás 8 4 1 3 12-11 13

5. Debreceni VSC 8 3 2 3 10-9 11

6. MTK Budapest 8 3 2 3 8-7 11

7. Vasas FC 8 3 1 4 13-13 10

8. Ferencvárosi TC 8 2 3 3 8-9 9

9. Újpest FC 8 2 3 3 11-15 9

10. Mezőkövesd Zsóry FC 8 2 2 4 9-16 8

11. Gyirmót FC Győr 8 1 4 3 7-9 7

12. Diósgyőri VTK 8 2 1 5 8-15 7


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!