Sport

2017.04.27. 10:24

Magyar Kupa: Vasas vs. Mezőkövesd - Kimaradó ziccerek, két lépésről is

Budapest, Mezőkövesd - A Vasas nyerte a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének szerdai első mérkőzését a Mezőkövesd Zsóry FC ellen.

Budapest, Mezőkövesd - A Vasas nyerte a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének szerdai első mérkőzését a Mezőkövesd Zsóry FC ellen.

A Szusza Ferenc Stadionban rendezett mérkőzés első helyzete a Vasas előtt adódott, Korcsmár 12 méteres lövése Tujvelről előre pattant, a védők pedig felszabadítottak. A másik oldalon Sós B. futott el a jobb oldalon, majd egy csel után ballal a jobb alsó sarokba csavarta a labdát, Solymosi azonban az asszisztens intésére lökés miatt szabadrúgást ítélt a hazaiak javára (a televíziós ismétlés alapján jogosnak tűnt a sípszó, az pedig más kérdés, hogy olyan mozdulat miatt, amit a kövesdi középpályás tett, hol fütyülnek a játékvezetők, hol nem, így Sivic Tomislav reklamálása is érthető volt). Nem sokkal később ismét a szélvészgyors Sós B. hívta fel magára a figyelmet: Baracskai beadását 5 méterről, jobbal fölé emelte.

Sós B. remekelt

A kezdeti nagy lendület ezt követően alábbhagyott, jobbára a két 16-os között pattogott a labda. A Vasas igyekezett a felügyelete alá vonni a középpályát és a tömörülő védők mögé ívelt passzokkal „operált”, a Mezőkövesd pedig az idegenben játszók szokásos taktikáját alkalmazta: kontratámadásokkal igyekezett zavart kelteni. A 26. percet is megúszta a fővárosi gárda. Sós B. jobbról, tanári átadással hozta helyzetbe a kilépő Baracskait, aki azonban szorongatott helyzetből, 11 méterről, elhamarkodottan a jobb alsó sarok mellé helyezett. A játékban nem látszott a két csapatnak az NB I-es táblázaton elfoglalt helye és pontkülönbsége, sőt 30 perc után már két-három góllal vezethettek volna a matyóföldiek. A 33. percben Berecz középről, 17 méterről, jobbal a kapu fölé lőtte a labdát, Baracskai 20 méteres emelése azonban nyújtózkodásra kényszerítette Pósert. A 38. percben Gaál B. 26 méterről, balról célozta meg a kaput, a labda a felső lécről pattant vissza, Tujvel nem tudott beavatkozni, csak nézte a jelenetet. Arról, hogy ne 0-0-al érjen véget az első félidő, Solymosi sasszeme és persze Berecz gondoskodott.

Saglik sarkazott

A szünet után szép góllal növelte előnyét a Vasas (Saglik sarkazásos átadása Kulcsát T.-nek „egyetemi magánszám” volt), így nehéz helyzetbe került a vendégcsapat. A sárga-kékek azonban nem estek kétségbe, bátor akciókat vezettek és lövésekre is vállalkoztak. A 65. percben Diallo szépíthetett volna, de a blokkoló védőkbe vágta a labdát. Sivic Tomislav kettős cserét határozott el, valószínűleg már a Ferencváros elleni hétvégi bajnokira is gondolva küldte be Vágit és Molnár G.-t. Utóbbi alig állt be, máris gólt szerezhetett volna. Egy előrevágott labdát Vaskó nem talált el, Molnár G. pedig egyből ballal, kevéssel bombázott a bal alsó sarok mellé. A Vasas ráült a 2-0-ra, szinte nem csinált semmit a gyepen, a vendégek viszont erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy kozmetikázzák az eredményt és legyen esélyük a visszavágóra. A fővárosiak gurigáztak, Diallóék pedig az alkalomra vártak. A 78. percben a semmiből teremtett gólszerzési alkalmat a Vasas: Kulcsár centerezését az érkező Berecz azonban közelről nem találta el.

A hajrában Remilinek sem sikerült 3-0-t csinálnia a mérkőzésből, miként Molnár G.-nek sem 2-1-et, mert százegy százalékos helyzetből jobbal, 2 lépésről a bal kapufa tövét találta el (a ritkán látható eset után Sivic Tomislav a földre vetette magát és dühében teljes joggal „megverte” a gyepszőnyeget). A továbbjutás szempontjából a kétgólos előny a Vasas számára tűnik biztatónak.


Jegyzőkönyv

Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry FC

2-0 (1-0)

Budapest, 900 néző. V.: Solymosi (Lémon, Takács G.).

Vasas FC: Póser – Burmeister, Vaskó, Ristevski – Kleisz, Korcsmár, Berecz, Hangya – Gaál B., Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning.

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Pauljevic, Hudák, Fótyik, Dinjar – Egerszegi, Bacelic-Grgic – Sós B., Tóth B., Baracskai – Diallo. Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Csere: Gaál B. helyett Kulcsár T. a 46., Dinjar helyett Vági a 66., Sós B. helyett Molnár a 66., Saglik helyett Vida a 70., Bacelic-Grgic helyett Strestik a 72., Vaskó helyett Manjrekar a 73. percben.

Sárga lap: Egerszegi a 45., Diallo az 53. percben.

Gólszerző: Berecz (1-0, 11-esből) a 45., Kulcsár T. (2-0) a 49. percben.

Jók: Berecz, Korcsmár, Saglik, ill. Sós B., Baracskai.

Michael Oenning: – Az eredménnyel elégedett vagyok, a cserék is hozzá tudták tenni a magukét a mérkőzéshez. Ugyanakkor sok hibát követtünk el, a Mezőkövesd pedig nem adta fel és a végén majdnem szépített.

Sivic Tomislav: – Az első félidőben kihagytunk két ziccert, míg a Baracskaival szembeni „szerelésért” nem kaptunk 11-est, a Vasas viszont kapott egyet. A csapat jól nézett ki, jól kontráztunk, gól nélkül viszont nehéz kedvező eredményt elérni. Sajnos a végén még fél méterről sem tudtuk a kapuba lőni a labdát.


A gólok története

45. perc: Vitatható körülmények között szerzett vezetést a Vasas. Bal oldali szöglet után Solymosi egyszer csak a 11-es pontra mutatott. Mint kiderült, Egerszegi kissé átkarolta Korcsmárt (ilyen jelenet sok akad egy meccsen), aki elesett... Berecz volt az ítélet-végrehajtó és a balra vetődő Tujvel mellett a kapu közepébe emelt, 1-0.

49. perc: Saglik pazar sarokmozdulattal ugratta ki a csereként pályára lépett Kulcsár T.-t, aki elhúzta a labdát Tujvel mellett, aztán ballal, éles szögből gurított kapura. Fótyik ugyan érkezett, bele is ért a játékszerbe, amely viszont átvánszorgott a gólvonalon, 2-0.


A visszavágót május 17-én, 20 órától játsszák Mezőkövesden.

A másik elődöntő, első mérkőzés: Ferencvárosi TC – Budafoki MTE 8-0 (5-0)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!