Sport

2017.04.20. 11:38

Bartha csütörtökön, Gercsák pénteken lép tatamira

Miskolc - Varsóban rendezik az idei cselgáncs kontinensviadalt.

Miskolc - Varsóban rendezik az idei cselgáncs kontinensviadalt.

Csütörtökön rajtol a 66. Cselgáncs Európa-bajnokság, a kontinensviadalra ebben az esztendőben a lengyel fővárosban kerül sor. Ebben az évben a mieink számára duplán fontos az Európa-bajnokság, hiszen egyfajta főpróbáról is lehet beszélni az augusztusi budapesti világbajnokság előtt. A viadalra 42 ország 383 versenyzője adta le előzetesen a nevezését, a magyar színeket tizennyolc judós képviseli az egyéni küzdelmekben.

„Nem félünk az Eb-től, bízunk benne, hogy a csapat a minimális elvárást, a két érmet és két pontszerző helyezést tudja teljesíteni, esetleg többet is” – mondta Nagy András, szak­ágvezető. Az elvárás megegyezik a tavalyival, amikor Kazanyban sikerült is ezt felülmúlni: Csernoviczki Éva és Tóth Krisztián ezüst­érmet szerzett, míg Gercsák Szabina a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A magyar csapat tagja a Miskolci VSC versenyzője, Bartha Ákos is, aki a férfiak 60 kilogrammos súlycsoportjában már ma tatamira lép.

A másik borsodi résztvevő a Miskolci JC judósa, Gercsák Szabina, ő pénteken mutatja meg felkészültségét a hölgyeknél, a 70 kilogrammban.

ÉM, judoinfo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!