Sport

2017.03.21. 17:07

Szezonnyitó Domaházán

Domaháza, Ózd, Zabar - A szezonnyitó átvételeit Ózdon tartják meg, a gyorsasági szakasz pedig a Zabar–Domaháza közötti utat érinti.

Domaháza, Ózd, Zabar - A szezonnyitó átvételeit Ózdon tartják meg, a gyorsasági szakasz pedig a Zabar–Domaháza közötti utat érinti.

Ebben az esztendőben is több sprintversenyt tartanak a régiónkban, hiszen a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság mezőnye kimondottan kedveli a Borsod megyei pályákat. Az idei sorozat a hét végén kezdődik, a Szinva Ép-Szolg Domaháza – Zabar Rallye­-val, amelynek az átvételeit Ózdon tartják meg. Március 25-én, szombaton az adminisztratív ellenőrzések helyszíne a Tiszti Casino lesz, a gépátvételt pedig onnan nem messze, az Opel Ózd telephelyén tartják meg dél­előtt fél kilenctől.

Három-három alkalommal

Másnap a versenypályát már reggel hét órakor lezárják, innentől kezdve csak gyalogosan lehet megközelíteni a Zabar és Domaháza közötti szakaszt. A MARB-mezőny, valamint a futamra tesztelési szándékkal érkező licences pilóták és navigátorok mindkét irányba három-három alkalommal teljesítik a valamivel több mint hét kilométeres szakaszt, ezután a nap végén hirdetnek majd győztest. Az ünnepélyes díjkiosztót Domaházán, a Feszty Masa Művelődési Központban tartják meg.

Az idei bajnoksággal kapcsolatban Adamovits Márk, a borsodi versenyek szervezője elmondta: némelyest változtak, szigorodtak a szabályok, de ezek mind a párosok érdekeit szolgálják. Éppen ezért bízik benne, hogy ezúttal is komoly érdeklődés lesz a futamok iránt, hiszen idén is olyan helyszíneket jelöltek ki, amelyeket az első osztályú ralisok is kimondottan ked­velnek.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!