Sport

2017.03.04. 11:12

Az utazások után a Vasas vendégeskedik Kövesden

Mezőkövesd - A dobogó alsó fokáról érkezőt fogadja az ötödik helyezett kövesdi labdarúgócsapat.

Mezőkövesd - A dobogó alsó fokáról érkezőt fogadja az ötödik helyezett kövesdi labdarúgócsapat.

A labdarúgó NB I 22. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC együttese szombaton 15.30-tól a Vasas FC csapatát fogadja a Mezőkövesdi Városi Stadionban. A két együttes közül a Kövesd gyűjtött több pontot eddig a bajnokságban tavasszal (a Diósgyőrt 3-0-ra verték 3 pontért, majd Pakson 5-0-ra kikaptak), aminek egyik oka az, hogy a fővárosiak idei első meccse, a Haladás elleni az albérletük pályájának használhatatlansága miatt elmaradt. A múlt héten viszont már fogadni tudták a Szusza Ferenc Stadionban a Gyirmót FC Győrt, és 1-1-re voltak jók ellenük. Ezt az eredményt utóbbi csapat ellen a Mezőkövesd is „tudta” a gyirmóti pályán a szerdai Magyar Kupa nyolcaddöntőben, és ezzel bejutott a 8 közé. A Vasashoz hasonlóan, akik már kedden bemasíroztak a negyeddöntőbe, miután az NB II-es Dorogot 4-0-val küldték haza a fővárosból (az angyalföldiek azért játszottak egy nappal korábban, mert szerdán a Szusza Ferenc Stadion „rendes” házigazdája, az Újpest játszott ugyanitt kupameccset).

Pakson „fizettek”

– Természetesen örülünk, hogy a Gyirmót ellen továbbjutottunk, ezen felül annak is, hogy túl vagyunk két távoli utazásnak számító túrán – mondta Sivic Tomislav, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője. – Elég sokat kivett belőlünk az utazásokkal együtt ez a két meccs, amelyet négy napon belül kellett megvívnunk, Pakson meg is fizettük ennek az árát, részben azért, mert a Diósgyőr elleni győzelemmel picit elszálltunk, és kaptuk a hideg zuhanyt. A Gyirmót ellen más meccset játszottunk, újra azt csináltuk, amire képesek vagyunk, a második fél­időben jól is játszottunk, sok ziccert alakítottunk ki, ezt kell folytatni a Vasas ellen is.

Persze Sivic edző is tisztában van azzal, hogy a Vasas egy emelettel feljebb van, mint azok a csapatok, akik ellen eddig az idén játszottak, hiszen az angyalföldiek azzal együtt is a bajnokság harmadik helyén állnak, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak.

– Kétségtelen, hogy a Vasas jobb csapat, mint eddigi ellenfeleink voltak, nem véletlenül tartanak ott, ahol – jelentette ki a kövesdi szakvezető, majd így folytatta: – Sajnos, mi sok problémával küzdünk az első naptól kezdve, mindig történik valami váratlan, általában olyan, amit nem lehet pótolni.

Nem fejtette ki

…hogy mire gondolt Sivic Tomislav, azt nem akarta részletesen kifejteni, csupán azt említette, hogy most a védelmet kell átalakítani, mert a középső emberek közül Hudák öt sárga lapja, Balogh B. pedig sérülése miatt nem játszhat. A csapat első számú kapusára sem számíthatott az elmúlt három tétmeccsen a szakvezető, aki Tujvellel kapcsolatos érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy csütörtökön kezdett el edzeni a hálóőr. Tegnapelőtt egyébként azok tréningeztek, akik Gyirmóton nem, vagy csak keveset játszottak, így tulajdonképpen csak a pénteki nap telt kompletten a Vasas elleni bajnokira való felkészülés jegyében. Arról, hogy mi a cél a fővárosi piros-kékek ellen, Sivic Tomislav a következőket mondta:

– Az elsődleges az, hogy ne kapjunk ki, és emellett próbáljuk megnyerni a meccset. Most a Vasas az esélyes, ezt el kell ismerni, de nekünk mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy pozitív eredményt érjünk el. Nincs olyan csapat, akit ne múlhatnánk felül, ha százszázalékosak vagyunk, más kérdés, hogy most éppen mennyin állunk, miként tudunk regenerálódni a mostani összecsapásra.

A kupasorsolásról

A Magyar Kupa pénteki sorsolásáról is szót ejtettünk a trénerrel, aki elismerte: számukra kedvezően alakult, hiszen az öt NB I-es gárda közül két párban négy csapat egymás ellen játszik, míg a Kövesdnek alacsonyabb osztályú ellenfél jutott.

– Persze látszólag könnyebb a helyzetünk, mint a többi NB I-es csapatnak, de azért a Szolnokot nem írhatjuk le előre, már csak azért sem, mert bajnoki eredményeik, az, hogy eddig eljutottak a kupában, tiszteletet érdemelnek. Nem akarok nagyon ezzel a párharccal foglalkozni, mert ez két olyan meccsen dől majd el, amelyet később kell lejátszani, de természetesen nem lehet majd más célunk, minthogy egy újabb kört vegyünk sikerrel az MK-ban.



Az OTP Bank Liga 22. fordulójának programja:

szombat:

  • Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas 15.30, v.: Erdős
  • MTK Budapest-Paksi FC 15.30, v.: Solymosi
  • Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 15.30, v.: Kassai
  • Videoton FC-Budapest Honvéd, Felcsút 15.30, v.: Andó-Szabó
  • Gyirmót FC-Swietelsky Haladás 15.30, v.: Vad II
  • Újpest FC-Ferencváros 18.00, v.: Farkas
  • A tabella:

    1. Budapest Honvéd 21 12 4 5 35-18 40 pont

    2. Videoton FC 21 11 5 5 44-20 38

    3. Vasas 20 10 5 5 31-19 35

    4. Ferencváros 21 8 8 5 34-27 32

    5. Mezőkövesd Zsóry FC 21 8 6 7 24-27 30

    6. Újpest FC 21 7 9 5 33-31 30

    7. Paksi FC 21 6 9 6 23-24 27

    8. Swietelsky-Haladás 20 7 5 8 22-25 26

    9. MTK Budapest 21 5 8 8 16-25 23

    10. Diósgyőri VTK 21 6 3 12 26-42 21

    11. Debreceni VSC 21 5 6 10 20-27 21

    12. Gyirmót FC 21 3 6 12 9-32 15

    A 20. fordulóból elhalasztott Vasas-Haladás mérkőzést március 16-án pótolják.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!