Sport

2017.02.25. 12:14

Paks vs. Mezőkövesd - A lényeg: ne kapjanak ki

Mezőkövesd - Ha Pakson nyerni tudna a Kövesd, akár a most negyedik Ferencvárost is beelőzhetné.

Mezőkövesd - Ha Pakson nyerni tudna a Kövesd, akár a most negyedik Ferencvárost is beelőzhetné.

A labdarúgó NB I 21. fordulójában szombaton 15.30-tól Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry meccset rendeznek Pakson. A dél-borsodi együttes helyezését, pontjait tekintve kedvező előjelekkel várja a találkozót, hiszen az első tavaszi bajnokin 3-0-s sikert értek el a DVTK ellen Kövesden, és ezzel nagyon messzire kerültek a veszélyes zónától.

Az elején vannak

– Nagyon messzire azért nem, bár most picivel előnyösebb helyzetben vagyunk, mint egy hete. Fontos volt a győzelem a Diósgyőr ellen, de még sok meccs van hátra a bajnokságból. Persze szeretnénk minél tovább így folytatni, ilyen előkelő helyen állni, ameddig csak lehet, viszont ehhez újabb jó teljesítményre lesz szükség – mondta Sivic Tomislav, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy a pontszámon, helyezésen túl is kedvezőnek tartja-e együttese helyzetét a csapatalakítás terén, így felelt: – Többször elmondtam már, hogy csak az elején vagyunk ennek a munkának, hat hét alatt mindent nem lehet elvégezni, de sok mindent sikerült már megvalósítani abból, amit elterveztünk. Van egyfajta átalakítás a csapat játékában, és emellett az új játékosok beillesztésére fordítottuk a legtöbb figyelmet.

A DVTK elleni, idei első bajnokijukon az öt új játékosukból négy (Veselinovic, Sulek, Farkas D., Balogh B.) kezdőként kapott lehetőséget, az ötödik (Damcevski) pedig csereként.

– Így van. Damcevski szükségből állt be, Balogh B. sérülése után a védelem közepére előbb Szelest cseréltem be, de változtattam, mert úgy láttam, nem biztos, hogy bírja majd a jó felépítésű Szarkával a harcot, ezért a magasabb, macedón belső védőnek is lehetőséget adtam – mondta Sivic Tomislav, majd így folytatta: – Hogy a Paks ellen kezdeni fog-e Damcevski, még nem tudom, de Balogh B. valószínűleg nem tud játszani. A Duna-partiak elleni kezdőcsapat kijelölésekor arra is tekintettel kell lennem, hogy milyen időjárás volt arrafelé az elmúlt napokban, ugyanis eső esetén nagyon más a pályájuk, mint átlagos körülmények között.

Sivic Tomislav azt is elmondta, hogy Balogh B.-n kívül az idei első tétmeccsükön, a Gyirmót elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőn megsérült Tujvelre sem számíthat, illetve arról is szót ejtett, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség „hazai játékosok” szerepeltetése vonatkozó ajánlásának betartása miatt a légiósokkal is sakkoznia kell, mert csak hármat küldhet pályára közülük.

Arra a kérdésünkre, eredményszinten milyen céljaik vannak a Paks ellen, azt felelte a kövesdi szakvezető, hogy egy ponttal is elégedett lenne így látatlanban, és az lenne a lényeg, hogy ne veszítsenek.

Gratulál Csertőinek

Arra a megjegyzésünkre, hogy ha esetleg sikerülne nyerniük Pakson, és a tabellán előttük álló Ferencvárosnak ugyanez nem jönne össze a Videoton ellenében, akkor felkúszhatnának a dobogósok mögé, Sivic Tomislav így felelt:

– Mi csak saját magunkkal foglalkozunk, egy meccsre gondolkodunk előre. Tudjuk, hogy a Pakssal szemben a múltban nem sok sikerélményünk volt, sem a csapatnak, sem nekem. Hogy mást ne mondjak, ebben az évadban fordított párosításban a Paks 3-1-re győzni tudott Kövesden. Kellemetlen ellenféllel találkozunk, akiknek a szakvezetőjét jól ismerem, és ezúton is gratulálok Csertői Aurélnek a 300. NB I-es meccséhez, ugyanis ez egy nagyon szép rekord, és én tisztelem ezt a számot. De mindettől függetlenül azon leszünk, hogy pozitívan jöjjünk ki a meccsből.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Farkas D., Hudák, Szeles, Vági – Egerszegi, Sulek – Molnár G., Strestik, Pauljevic – Veselinovic.


Labdarúgó NB I, 21. forduló

Február 25. (szombat)

  • 15.30: Diósgyőri VTK – MTK Budapest (Mezőkövesd)
  • 15.30: Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC
  • 15.30: Swietelsky Haladás – Újpest FC (Sopron)
  • 15.30: Vasas – Gyirmót FC (Szusza Ferenc-stadion)
  • 15.30: Budapest Honvéd – Debreceni VSC
  • 18.00: Ferencvárosi TC – Videoton FC

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!