Sport

2017.02.26. 17:46

MKC: nagy akarat, nagy bravúr

Mezőkövesd - Hat egygólos vereség után, most a seregható kövesdiek tudtak minimális különbséggel győzni.

Mezőkövesd - Hat egygólos vereség után, most a seregható kövesdiek tudtak minimális különbséggel győzni.

A táblázaton elfoglalt helyezések, és az aktuális forma alapján is a Csurgó számított a találkozó esélyesének, ettől függetlenül a sereghajtó kövesdiek már az első néhány percben jelezték, hogy nem tettek le a pontszerzésről. A hazai közönség előtt elszántan harcoltak, az elsőtől az utolsó percig komoly koncentrációval kézilabdáztak. Ugyanezt nem lehetett elmondani a vendégekről, akik ugyan „hosszabb kispaddal” rendelkeztek, ám a motivációval a látottak alapján voltak problémák. Ezt érezte meg az MKC, amely a beállós Selviasuk, valamint Vukic gólerős játékának köszönhetően folyamatosan az ellenfele előtt járt. Sótonyi László már az első tíz perc után elkezdte forgatni a csapatát, de ez sem járt eredménnyel. A Csurgó ugyan a helyzeteket kialakította, de ezeket ki is hagyta. A hazai kapuban Holló Balázs remekelt, de többször a kapufa segítette ki a Kövesdet. Folyamatosan két, három góllal állt jobban Janó Pál gárdája, tehát a Csurgó lőtávolon belül volt, ám az első játékrész hajrája Szepesi duplájának köszönhetően a vendéglátóké volt. Ettől függetlenül érezhető volt, hogy a táblázat negyedik helyén álló Dunán-túliakban több a tartalék, viszont harminc perc játék után teljesen megérdemelten vezetett az MKC.

Utolérték őket

Az előnyt bő tíz percen keresztül tudta tartani a sereghajtó, a Csurgó fokozatosan csökkentette a hátrányát. Több volt náluk a variációs lehetőség, frissebben tartották a játékosokat, ami ebben a szakaszban rendkívül fontos volt. A Mezőkövesd a fáradtságot lelkesedéssel ellensúlyozta, amikor hiba csúszott a játékba, akkor is megalkuvást nem tűrő küzdelemmel harcoltak a dél-borsodi játékosok. 20-20-nál azonban egy teljesen új meccs kezdődött, sőt Faluvégi átlövős gólja után már a Csurgó állt jobban. A Mezőkövesd azonban nem adta fel, a hazaiak megérezték a bravúr lehetőségét, ezért nem ismertek elveszett labdát. Szívósan tapadtak az ellenfélre, ezért kiélezett és izgalmas végjátékot láthatott a közönség. 22-23-nál Szepesinek kimaradt egy büntetője, de ez sem törte meg az MKC-t. Selviasiuk beállóból előbb egyenlített, majd Vukic és Grigoriev átlövésből volt eredményes, ezt követően pedig Kiss Roland lőtt be egy hetest. Ez a négyes gólszéria megalapozta a győzelmet, még akkor is, ha a Csurgó rögtön kettővel válaszolt. 26-25-ről azonban ismét a sereghajtó lendült tovább, Radnic rendkívül fontos – egyébként bődületesen nagy – gólja eldöntötte a találkozót. A vendégek ugyan gyorsan válaszoltak, de ezzel csupán minimálisa csökkentették a különbséget. Az MKC győzött, teljesen megérdemelten tartották otthon a két pontot a jóval esélyesebb Csurgóval szemben. Ez a siker talán hitet és reményt ad a csapatnak a további fontos találkozók előtt.

ÉM-ME


Jegyzőkönyv

Férfi NB I., 17. forduló

Mezőkövesdi KC – Csurgói KK 27-26 (15-12)

Mezőkövesd, 400 néző. V.: Bócz L., Wiedemann V.

Mezőkövesdi KC: HOLLÓ – Vaskó (2), Grigoriev (4), SELVIASIUK (7), Grünfelder (1), VUKIC (6), Szepesi (3/1). Csere: KOVÁCS J. (k), RADNIC (2), Kiss R. (2/1), Gulás (-), Pordán (-), Nagy N. (-). Edző: Janó Pál.

Csurgói KK: Balogh T. – Hornyák P. (-), ASTRASHAHPKIN (8), Oslak (4) Jerebie (-), Mikita J. (3), Radjenovic (2/1). Csere: Balogh Á. (k), Faluvégi (3), Varjú (-), Hadziomerovic (4), Gazdag (2/2), Halász L. (-), Rodrigues (-), Géczi Á. (-), Mátó I. (-). Edző: Sótonyi László

Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3.

Janó Pál: - Szükségünk volt a bravúrra, a csapat pedig megcsinálta. Rendkívül motiváltan kézilabdáztunk, a nehéz periódusokat pedig közösen sikerült átvészelni. Ha a Csurgót meg tudjuk verni, akkor továbbra is azt mondom, hogy van remény. Köszönjük a szurkolók biztatását, ma a csapat és a közönség ismét egymásra talált.

Sótonyi László: - Természetesen győzni szerettünk volna, nem sikerült, ezért nagyon csalódottak vagyunk. A Mezőkövesd remekül játszott, átlövő poszton felülmúltak minket, és a játék több elemében is jobbak voltak. Gratulálok a hazaiaknak, nekünk a jövőben ettől jóval több kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!