Sport

2017.02.11. 11:12

MKC: Ennek már nem lesz jó vége

Mezőkövesd - Hosszú szünet után ismét bajnokit játszott az MKC férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Hosszú szünet után ismét bajnokit játszott az MKC férfi kézilabdacsapata.

Az NB I-es férfi bajnokság sereghajtójának mindössze néhány „dobása” maradt arra, hogy kiharcolja a bennmaradást, az egyik péntek estére esett – a verhetőnek tűnő Cegléd ellen.

Csak 37 másodperc telt el, amikor könnyű góllal szereztek előnyt a vendégek. Később Kiss R. hetesből, Radnic pedig átlövésből talált a kapuba. Ahányszor megcélozták a ketrecet a vendégek, annyi találatot értek el (5. perc: 3-4), ez kritikája volt a védőmunkájuknak. Grbovic egymás után két helyzetet szórakozott el, igaz, egyszer Kovács J. is a helyén volt. Lassította a játékot az MKC, támadásban küszködve járatták a labdát Lókodiék. Grigorjev emberelőnyben bombázott, de pont oda, ahol Pallag állt, majd Kovács J. kapusként vette célba az üresen maradt ceglédi ketrecet, és „csak” másfél métert tévedett. Ezután Vaskó vette a kezébe az irányítást, a jobb szélről kétszer is betalált (16. perc: 6-6). A kövesdiek Selviasiuk eleresztett labdájából összehozták a vezetést (8-7), majd Kovács J. büntetőt hárított, a Ceglédi KKSE meg leült (20. perc: 10-7). Innentől kezdve pillanatonként estek a gólok, hol átlövésből, hol szélről (22. perc: 11-10). Kiss R. és Grünfelder remek megoldásai és góljai kaptak tapsot (13-11), a Pest megyei alakulat viszont gyorsan egalizált. Grbo­vic azzal segítette Szepesiéket, hogy a beállóposztjáról a százegy százalékos alkalmát sem váltotta be (16-15).

Izgalmas volt

Radnic eladott labdájával és Andelic lerohanásos akciójával indult a második játékrész (16-16). Holló és Bősz állt a háló elé, és mindkét portás jól avatkozott be a küzdelembe. Perisic visszavette a vezetést a Ceglédnek, majd salamoni döntéssel páros kiállítás jött (36. perc: 19-19). Grbovic emberhátrányból pattintott be, Lókodinak ugyanehhez a kapufa segített (39. perc: 19-21). Aztán újra egyenlítősdit játszottak a csapatok, és hajtottak ugyan, de a látványos kézilabdától messze voltak. Aztán kettős fórba kerültek a borsodiak, a tábla azonban csúnyán festett (48. perc: 22-25).

Amikor Vukic belelendült (51. perc: 25-25), nyomban időt kért Nagy Károly vendégmester és ekkor még „mindhárom” esély benne volt a meccsben. Feszült volt a hajrá, ekkor, amit csak tudtak, bevetettek a csapatok. A Cegléd az óra ellen is játszott, de amikor Radovic hetesből hálót szaggatott, veszni látszottak a pontok (56. perc: 27-29). Végül azért lett ismét vereség a vége, mert megint rengeteg gólt kapott az MKC, és persze a jobb egyéni teljesítmények is döntöttek. A vereség után megkongathatják a vészharangot a matyóvárosban.

- ÉM-KT -


Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 31-32 (16-15)

Mezőkövesd, 600 néző. V.: Dobrovits, dr. Tájok.

Mezőkövesdi KC: Kovács J. – SZEPESI (5/1), Lókodi (1), Grünfelder (2), Selviasiuk (3), Grigorjev (3), VASKÓ (6). Csere: Holló (kapus), Nagy N. (-), Radnic (2), Gulás (1), Vukic (3), KISS R. (5/2), Pordán (-), Kovács B. (-), Rozmán (-). Vezetőedző: Janó Pál.

Ceglédi KKSE: PALLAG – Radovic (5/2), PERISIC (9), Bíró (1), GRBOVIC (9), Borsos (3), Lászlai (3). Csere: Bősz (kapus), Tóth N. (-), Hódi (-), Szabó B. (-), Andelic (2), Megyeri (-), Mossilov (-), Tóth K. (-), Dávid M. (-). Vezetőedző: Nagy Károly.

Kiállítások: 4 perc, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2.

Janó Pál: – Nagyon jó csapat a Cegléd, de a meccsen lehetett volna így is, meg úgy is. Nagy teher van rajtunk és így nagyon nehéz játszani. Sajnálom a fiúkat azért, hogy nem szerezték meg legalább 1 pontot. Semmi más nem maradt nekünk, mint az, hogy dolgozzunk tovább.

Nagy Károly: – Ugyanolyan volt a mérkőzés, mint Cegléden. Nagyon felkészültünk a hazaiakból, mert nekünk nem fekszik az MKC játéka. Élet-halál kérdése volt, hogy nyerjünk. Szakaszosan uraltuk a meccset, a végjátékban már mi voltunk az esélyesebbek, de az utolsó másodpercekig „beteg” voltam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!