Sport

2017.02.05. 21:06

MKC: A Szeged a Mezőkövesddel edzett a BL-re

Mezőkövesd - A vártnak megfelelően kiütéses vereséget szenvedtek az MKC NB I-es férfi kézilabdázói.

Mezőkövesd - A vártnak megfelelően kiütéses vereséget szenvedtek az MKC NB I-es férfi kézilabdázói.

Az élvonal egyik legjobbja – sőt a kontinens krémjéhez tartozó – Mol-Pick Szeged számára ujjgyakorlatot ígért az összecsapás és a papírforma igazolta is a várakozást. A húsz gól különbség egyetlen pozitívuma az, hogy a kövesdiek negyven alatt tartották a hazaiakat.

Komolyan vették

Amikor a „szalámisok” arról értesültek, hogy a matyóvárosiak a Magyar Kupában megszorongatták az ugyancsak remek Tatabányát, nyomban megfogadták: komolyan veszik az összecsapást, függetlenül attól, hogy a vendégek mindössze 3 pontot szereztek eddig, ezzel pedig utolsók és a kiesés első számú várományosai. Ennek szellemében a 6. percben már 4-0-ra vezettek, aztán pici levegőhöz jutottak a borsodiak, akik Gulás és Grigorjev révén 4-2-re felzárkóztak. Később beindult a henger, a Bajnokok Ligája lüktetéséhez szokott csongrádiak a 22. percben már 16-7-es előnyt gyűjtöttek. A 24-26. percek között Radnic és Vukic jeleskedett, ettől még folyamatosan nőtt a különbség az alakulatok között.

Négyes-ötös szériák

A második félidő elején 23-10-et, majd a szakasz közepén már 32-16-os mutatott a tábla. Nagy nyomás nehezedett Radnicékra, akik nem is tudtak ellenállni, szinte csak azt várták, hogy legyen vége a macska-egér párharcnak. A 44-45. percekben Pordán és Kiss R. hozott össze egy-egy találatot, a Mol-Pick viszont négyes-ötös szériákat gyártott, így az 54. percben már hússzal „mentek” Zubaiék. Az MKC tagjai nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudták áttörni a hazaiak védőfalát, számukra csak az maradt, hogy gratuláljanak a válogatottak egész sorát felvonultató szegedieknek. A hatvan perc krónikájához tartozik még, hogy a fölényesen győztes csapatból háromszor állítottak ki a játékvezetők, az alárendelt társaságból pedig csak egyszer, az MKC tagjai pedig egyetlen büntetőt sem dobhattak... A súlyos vereség persze gyakorlatilag nem jelent semmit, hiszen a vendéglátó a kövesdiek riválisait is könnyűszerrel intézi majd el, a bajt az okozza Szepesiék számára, hogy védekezésben nem érik el az élvonal szintjét. Alig akad olyan mérkőzésük, amelyet megúsznának harminc kapott gólon belül és ha ezen nem tudtak változtatni, akkor bele kell majd nyugodniuk a jelenleg kilátástalannak tűnő helyzetükbe.

- ÉM-KT -


Mol-Pick Szeged – Mezőkövesdi KC 39-19 (20-9)

Szeged, 1500 néző. V.: Öcsi, Felhő.

Mol-Pick Szeged: Sego – Sostaric (7/2), Balogh Zs. (1), Skube (3), Bánhidi (3), Gorbok (3), Kallman (2). Csere: Nagy M. (kapus), Zubai (4), Gaber (-), P. Rodríguez (2), Bodó (3), Buntic, Fekete (2), Szunajko (7), Blazevic (2). Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Mezőkövesdi KC: Kovács J. – Nagy N. (1), Grigorjev (1), Gulas (2), Selviasiuk (2), Vukic (6), Szepesi (1). Csere: Holló (kapus), Radnic (1), Grünfelder (-), Kiss R. (3), Vaskó (-), Pordán (2). Vezetőedző: Janó Pál.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2 a hazaiaknál.

Juan Carlos Pastor: – Úgy gondolom, hogy a mezőkövesdiek a soron következő mérkőzéseikre tartalékoltak. Azt kívánom nekik, hogy teljes kerettel tudjanak kiállni és ebben az esetben megnyerhetik a fontos meccseiket. Mi igyekeztünk mindenkit játszatni, mert csütörtökön BL-mérkőzés vár majd ránk. Fiataljaink bizonyítottak, ez bíztató a jelenre és a jövőre nézve.

Janó Pál: – Nagyszerűen játszottak a hazaiak, akik – ezt persze mindenki tudja – sokkal jobbak tőlünk. Nálunk nagyon hiányzott Lókodi, aki megsérült, így nem szerepelhetett. Kapusaink ezúttal gyengélkedtek, egy ilyen találkozón persze, már csak a sok helyzet miatt is, nehéz átlagon felülit hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!