Sport

2017.02.19. 23:59

Idehaza és idegenben is kikapott a DVTK-Volán

Miskolc - Két meccset is játszott a hét végén a DVTK-Volán I. férfi asztalitenisz-csapata.

Miskolc - Két meccset is játszott a hét végén a DVTK-Volán I. férfi asztalitenisz-csapata.

Az Extraliga 13. és 14. fordulóját rendezték a múlt hét végén. A diósgyőriek szombaton a Molnár, Széll, Reinholds trióval fogadták hazai környezetben a finn válogatott, de erdélyi születésű Oláh Benedeket, illetve az ifjúsági válogatott Bruckner Mátét is a soraiban tudó BVSC I-et.

A párost elvesztették a miskolciak 1:3-ra, így vezetést szereztek a fővárosiak. Molnár a nagy ellenfelével, Brucknerrel kezdett, és a volános játékos öt szettben veszített (0-2). Reinholds simán kikapott Oláhtól (0-3), míg Széll 1:3-ra maradt alul Do Phuonggal szemben (0-4). Molnár az ellenfél legjobbja, Oláh ellen lépett asztalhoz, és agresszív, erőszakos pingponggal meglepetésre, 3:1-re lelépte ellenfelét (1-4). Széll rendkívül magabiztosan 3:0-ra verte Brucknert, így az állás 2-4-re módosult. Reinholds kikapott Do Puongtól (2-5), aztán Oláh rázta meg magát, 3:0-ra győzte le Széllt, s ezzel a BVSC I. nyert.

Vasárnap

Vasárnap Pécsre látogatott a miskolci gárda a tavalyi ezüst­érmes otthonába. A hazaiaknál a többszörös magyar bajnok Pázsy, Demeter és a 2016-os Top 12 döntős Nagy Krisztián szerepelt. A párosban Széll, Molnár és Nagy, Demeter kezdett egymás ellen, és nagy csatában 3:1-re nyertek a hazaiak (1-0). Reinholds a Demeter elleni mérkőzésen csak futott az eredmény után, 0:3 oda (2-0). A másik asztalon Pázsy Széll ellen jól kezdett, nyerte a hazai az első játékot, de aztán fordított a miskolci játékos és 3:1-re diadalmaskodott (2-1). Molnár Nagy Krisztián ellen támadólag lépett fel, döntő szettig mentek el a játékosok. Győzött Nagy 3:2-re, s ezzel 3-1-re vezetett a Pécs. Széllnek Demeterrel szemben volt esélye, de előbbi a végjátékban nem volt elég magabiztos, 3:1 (4-1). Pázsy elvesztette az első csatát Molnárral szemben, de aztán magára talált a baranyai pingpongos, ő is 3:1-re nyert (5-1). Nagy könnyen nyert Reinholds ellen, s ezzel kialakult a 6-1-es végeredmény.

ÉM-MI


Eredmények:

  • DVTK-Volán I. – BVSC I. 2-6

  • Győztek: Molnár (1), Széll (1).

  • Pécsi TE-PEAC-Kalo MÉH I. – DVTK-Volán I. 6-1

  • Győzött: Széll.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!