Sport

2016.12.14. 15:21

Új burkolatot kap az ózdi sportcsarnok

Ózd - Nagyságrendileg húszmillió forintos beruházás kezdődött Ózdon, karácsony előtt elkészül az új sportpadló.

Ózd - Nagyságrendileg húszmillió forintos beruházás kezdődött Ózdon, karácsony előtt elkészül az új sportpadló.

Megkezdődött a sportpadló felújítása az ózdi sportcsarnokban. A kivitelező Globál Sport Kft. munkatársai december elején vették át a munkaterületet, és vélhetően már karácsony előtt – megújult formában – vissza is adják a fenntartó Ózdi Sport – és Élmény Központ számára. Az önkormányzat, az ÓSÉK, és az Ózdi Kézilabda Club együttműködésével megvalósuló projekt nagyságrendileg húsz millió forintba kerül. A Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt pályázathoz szükséges, 6 millió forintos önrészt az ózdi önkormányzat biztosította.

A kivitelező cég munkatársától megtudtuk: az első néhány napban még a „romboláson” van a fő hangsúly, amely előkészíti az építési fázist. A jelenlegi kopófelületre egy puhább, szivacsos réteg kerül, ezután pedig az új burkolatot öntik rá a 40x20 méteres területre. Végezetül a színezés következik, az ÓAM-Ózdi KC kérésének megfelelően a világoskék-sötétkék kombinációt alkalmazza a Globál Sport.

Fotó: Marosréti Ervin

A múlt

A Városi Sportcsarnok történetében ez lesz a harmadik sportpadló. A létesítmény átadása után, közel egy évtizeden keresztül zöld pályán játszottak a sportolók, ezután pedig a mostanáig használt kávészínű burkolatot használták. Utóbbi 2001-ben készült el, abban az időszakban sokáig az is kérdés volt, hogy a süllyedő sportcsarnokot egyáltalán meg lehet-e menteni. Végül nagy mennyiségű beton injektálásával sikerült, ezzel együtt pedig a pályát is cserélni kellett. Az egyébként rendkívül kemény padló kopófelülete jól bírta, hiszen másfél évtized után cserélik ismét. Technológia és minőség szempontjából ugyanolyan lesz, mint az előző, ezért Ózdon joggal bíznak abban, hogy ismét sokáig szolgálja majd a helyi sportéletet.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!