Sport

2016.11.27. 20:50

MKC: Időn túli hétméteres döntött a Komló javára

Mezőkövesd - Ismét vereséget szenvedett a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Ismét vereséget szenvedett a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Az élvonalbeli bajnokság 11. fordulójának meccsét hazai környezetben, a pontszerzés reményében vívta a kövesdi gárda, amely a középmezőnyhöz tartozó baranyaiakat látta vendégül.

Elhúztak

Az első félidő első szakaszában fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár a 7. percben két góllal is vezettek a borsodiak. A Sport36 együttese negyedóra elteltével kapcsolt rá és használta ki az MKC szellős védekezéséből adódó lehetőségeket.

Folyamatosan a komlóiak előnyét mutatta a tábla, a 25. percben például már 11-15 volt az állás, „köszönhetően” annak, hogy a vendégek majdnem minden akciójukat góllal fejezték be. Radnicék nem kapták el a fonalat, teljesítményük kritikáját az jelentette, hogy a szünetig tizenhétszer rezdült a hálójuk.

Volt 15-20 is

A második félidőben sokáig rosszul ment a kövesdi szekér. A 35. percben 15-20-nál sokan hazai összeomlást vizionáltak, ez azonban szerencsére nem következett be. Ekkor gyújtotta be rakétáit a hazai gárda, amelyet azonban Fortuna ezúttal sem fogadott kegyeibe. Mínusz négynél (16-20-as komlói vezetésnél) Radnic ziccert hibázott, később pedig ugyanezt tette Lókodi, akinek nagy lövését a végig kiválóan védő Selymes ártalmatlanította. A túloldalon Hollóra sem lehetett panasz, a portás bravúrok sorozatát mutatta be (45. perc: 20-23).

Nagy tapsot kapott Vaskó, aki saját kapuja elől lőtt az ellenfél üresen maradt ketrecébe (21-23), majd a fiatal Kovács B. percei következtek. Időkérések követték egymást, miközben megindult a harc a két pont megszerzéséért (54. perc: 24-25). A Komló komótos volt, az óra ellen is játszott, amikor csak tudta, húzta az időt. Már egy perc sem volt hátra, amikor Radnic egyenlített (26-26), de a Komlónak még maradt ideje egy támadásra. Amikor a játékvezető hetest ítélt a vendégek javára, véget ért a mérkőzés, de az időn túli büntetőt még el kellett végezni. Ezt Markovic bevágta, így ismét pont nélkül maradtak a nehéz helyzetben lévő borsodiak. Vereségüket a gyatra első félidő okozta és persze az, hogy kulcsembereik közül többen is szürkék voltak ezen a szombat estén.

- ÉM-KT -


Mezőkövesdi KC – Sport36-Komló 27-28 (14-17)

Mezőkövesd, 660 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Mezőkövesdi KC: Kovács J. – VASKÓ (5), Grigorjev (-), Radnic (2), Trivkovic (-), Lókodi (3), Szepesi (2/1). Csere: HOLLÓ (kapus), KOVÁCS B. (4), Gulás (-), Kiss R. (3/3), Pordán, Grünfelder (1), Vukic (3), Selviasiuk (4). Vezetőedző: Molnár Ferenc.

Sport36-Komló: SELYMES – Gebhardt (1), Obradovic (2), Szögi (2), Trkulja (2), JERKOVIC (6), MARKOVIC (7/3). Csere: Granic (kapus), Bujtár (-), SZŐLLŐSI (3), Marcsek (1), Kiss B. (-), Kékesi (2), Sebestyén (-), Pethő (1), Wéber (1). Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3.

Molnár Ferenc: – Gratulálok a Komlónak. Az első félidőben sajnos gyermeteg hibákat követtünk el. A folytatásban  már jobban védekeztünk, kapusteljesítményünk is feljavult, a végjátékot azonban elveszítettük.

Kilvinger Bálint: – Elismerésemet fejezem ki a Mezőkövesdnek, mert bár az első félidőben alárendelt szerepet játszott, de a fordulás után nagyon feljött és kiélezetté tette a játékot. Mi nagyot küzdöttünk és a végjátékban harcoltuk ki a győzelmet, amelynek örülök, hiszen minden idegenbeli siker rendkívül értékes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!