Sport

2016.11.16. 17:16

Folytathatják a magyar bajnoki „szériát”

Felsőzsolca, Miskolc - 2017-ben sem marad ob nélkül a megyei birkózó­szervezet.

Felsőzsolca, Miskolc - 2017-ben sem marad ob nélkül a megyei birkózó­szervezet.

Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően a felsőzsolcai Pokol Csárda adott otthont múlt pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség rendes évi közgyűlésének, melyen a 2016-os szezon mellett szó volt 2017-ről is. A közgyűlés napirendi pontjainak megkezdése előtt Jászkai Imre, a megyei szervezet versenybíró-bizottsági elnöke kérésére egyperces gyászszünetet tartottak idén elhunyt három kiváló sporttársuk, Berdó László, Juhász József és Gutman József emléke előtt tisztelegve.

2017-ben sem marad országos bajnokság nélkül a megyei szervezet...

Gratulált a sikerekhez

Az egybegyűlteket házigazdaként Rónai Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség elnöke köszöntötte, aki dr. Fazekas Sándornak adta át a szót. A földművelésügyi tárca vezetője elmondta, hogy ő 1992-ben Karcagon került szorosabb kapcsolatba a birkózással, melynek köszönhetően megismerkedhetett az olimpiai bajnok Polyák Imrével és jelenlegi vendéglátójával is. Azóta a sportág szurkolójaként, barátjaként, patronálójaként követi az eseményeket. Dr. Fazekas Sándor szerint ez a sportág kitartásra, rendszerességre, tisztességre, becsületre neveli a fiatalokat, akik számára a sportélmény is nagyon fontos, csakúgy, mint az a szellemiség, ami a birkózásra jellemző. A miniszter nem mulasztotta el, hogy gratuláljon a 2016-os borsodi sikerekhez, majd köszönetét fejezte ki az ezért ténykedő edzőknek, sportvezetőknek.

Egyre magasabb szinten

Az egyesületek szakmai beszámolóiból kiderült, hogy a hagyományos birkózófellegvárak – a hazai megmérettetéseken kívül a veterán vb-n, illetve a főiskola-világbajnokságon is érmekkel érdekelt Diósgyőr és Kazincbarcika – mellett a „végeken” (például Bekecsen, Mezőcsáton, Sárospatakon, Szerencsen, Sátoraljaújhelyben és a legkisebb birkózó-szakosztállyal rendelkező magyar településen, Hidasnémetiben) is egyre magasabb szintű és sok-sok magyar bajnoki éremmel fémjelzett eredményes munka folyik, melyhez egyre növekvő létszámok társulnak. Az egyesületek, szakosztályok versenyzéséhez, edzőtáborozásaihoz a megyei szövetség ebben az évben is jelentős anyagi háttér biztosításával járult hozzá.

Mint ismeretes, idén a legrangosabb országos bajnokságot, a felnőtt férfi kötöttfogású ob-t, egyben utolsó olimpiai válogatót hívhatta életre Miskolcon a megyei szövetség, mely újabb elismerése az itt zajló munkának. Elhangzott, hogy hosszú évek után 2017-ben sem marad országos bajnokság nélkül a megyei szervezet, hiszen jövőre hazánk legjobb szabad- és kötöttfogású veterán birkózóinak vetélkedéseit rendezhetik meg.

A résztvevők a felügyelőbizottság új tisztségviselőit is megválasztották, melynek értelmében az elnök dr. Székely Péter, helyettese Siposné Horváth Anita lett.

Megköszönték az elkötelezettségüket

Az edzőknek pénzjutalmat felajánló, a szövetség munkáját egész évben támogató szponzorok, segítők mellett ajándékkal köszönték meg a sportág iránti elkötelezettségét dr. Fazekas Sándornak, Komáromi Tibornak, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnökének, dr. Szinay Attilának, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárának, Török Dezsőnek, a megyei közgyűlés elnökének, a Magyar Olimpiai Bizottság tagjának, Kiss Gábornak, Miskolc alpolgármesterének, Orbán Győzőnek, a B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség alelnökének, Szaniszló Jánosnak, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetőjének, dr. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitánynak és dr. Mecser Tamásnak, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatójának.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!