Sport

2016.10.22. 21:20

Asztalitenisz Eb - Maradt hiányérzet a férfiak kapitányában

Budapest - A hétfős magyar férfiválogatott tagjai közül az utolsók már pénteken befejezték szereplésüket a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon. Aranyosi Péter szövetségi kapitány szerint a "helyükön szerepeltek", de azért maradt benne hiányérzet.

Budapest - A hétfős magyar férfiválogatott tagjai közül az utolsók már pénteken befejezték szereplésüket a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon. Aranyosi Péter szövetségi kapitány szerint a "helyükön szerepeltek", de azért maradt benne hiányérzet.

"Voltak sikerek, de voltak olyan dolgok is, amelyek nem úgy sikerültek, ahogyan szerettük volna" - értékelt a szakember.

Egyesben mind az öt magyar a selejtezőben kezdett: Pattantyús Ádám csoportgyőztesként feljutott a 64-es főtáblára, Szudi Ádám pedig csoportmásodikként lépett tovább egy újabb mérkőzést megnyerve. Kosiba Dániel, Lakatos Tamás és Majoros Bence azonban nem került a legjobbak közé.

"Lakatos Tamás rosszabb szettarányával lett csak harmadik a négyesében, ő volt talán a fiúk közül az egyetlen, akinek a hazai pálya nem jelentett előnyt, inkább nyomta" - mondta Aranyosi Péter. "Kosiba esetében sem sokon múlt a csoportgyőzelem, aztán a bejátszó meccsén alulmaradt. Majoros Bence nagy győzelmet aratott a szerb Aleksandar Karakasevic felett, utána pedig három szettet kellett volna nyernie a holland Ewout Oostwouder ellen, 2-1-nél 10-7-e volt, mégsem sikerült megcsinálnia. Lehet, hogy benne volt a fejében, hogy valaki azt mondta neki, elég két szettet begyűjtenie. Tanult ebből, most már tudja, hogy nem szabad számolgatni."

A 19 éves Majorosról, a magyar Eb-csapat legfiatalabb tagjáról a tréner azt mondta: a játékos briliáns volt, "nincs előtte limit", s csak rajta múlik, hogy mit ér el a jövőben, de szerinte két-három éven belül komoly helyen állhat majd az európai, illetve a világranglistán.

A főtáblán szerepeltek közül Pattantyús és Szudi is esélyesebb ellenféltől kapott ki a nyitókörben, előbbi a svéd Mattias Karlssontól, utóbbi pedig a portugál Marcos Freitastól szenvedett vereséget.

"Szudi Ádám megmutatta, hogy képes a kontinens élmezőnyéhez tartozók ellen is játszani, feljutott, s a világklasszis Freitastól ugyan 4-0-ra kikapott, de a szetteken belül szoros volt a küzdelem. Pattantyús hozta a tőle elvárhatót, megnyerte a csoportját, majd kikapott attól a svédtől, aki idén több, a világ élvonalához tartozó ellenfelet is legyőzött" - mondta a szövetségi kapitány.

Aranyosi Péter egyesben a két feljutó helyett hármat várt a főtáblára, de szerinte a helyükön szerepeltek, ahogy párosban is.

"Az Ecseki Nándor, Majoros kettős feljutott a selejtezőből, a Lakatos, Szudi duó pedig nyert egy meccset a 32 között, majd nagyon jó teljesítményt nyújtva kikapott a címvédő párostól. Szerintem vegyes párosban is jók voltunk" - fogalmazott a szakember. Utóbbi számban Póta Georgina és a finn-magyar állampolgárságú Oláh Benedek a negyed-, a Szudi, Pergel Szandra duó pedig a nyolcaddöntőig jutott, míg a Nagy Krisztián, Andrea Pavlovic magyar, horvát egység a selejtezőből felkerült a 32-es főtáblára.

Ami a hiányérzetet illeti, Aranyosi azt mondta: szereti a meglepetéseket, különösen a pozitívokat, s ebből magyar szempontból Majoros bravúrgyőzelmén kívül most több nem akadt.

A Tüskecsarnokban vasárnapig tart az egyéni kontinensviadal, amelyen 44 ország 254 játékosa versenyzett, illetve versenyez.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!