Sport

2016.09.22. 15:54

Terepfutó-randevú, legendás indulókkal

Tarcal - A Disznókő Tokaj Futókör terepfutóversenyt október 8-án rendezik.

Tarcal - A Disznókő Tokaj Futókör terepfutóversenyt október 8-án rendezik.A sportbarátok ezúttal is három táv közül választhatnak. A versenyközpontot Tokaj-Hegyalján, a Disznókő Szőlőbirtokon, a tarcali elágazásban található Sárga Borház étterem szomszédságában jelölik ki a rendező Marathon Club SE tagjai. Az indulók a 5,2 km (1 kör), a 10,4 km (1 kör) és a 20,8 km (2 kör) közül választhatnak. A legrövidebb távot a gyermekek és a kevésbé felkészült felnőttek túrázva is teljesíthetik. Újdonság, hogy az eddigi 5,2 km-es, 150 méter szintemelkedésű pálya mellé idén egy 10,4 km-es, 280 méter szintemelkedésű kört is kijelöltek a szervezők. A három távot egyaránt a kezelt szőlődűlőn (zömében a tőkék között) és erdei utakon át vezető, technikás körpályákon lehet teljesíteni.

Bogár is indul

Megtiszteltetést jelent a házigazdák számára, hogy már leadta nevezését a hosszútávfutás két legendás alakja, a 100 km-es Európa-bajnok, Spartathlon-első, hatszoros Bécs–Budapest Szupermaraton-győztes Bogár János (Forró-Encs) és terep ultrafutásban jeleskedő miskolci Németh Csaba (Mammut Pro Team) is, aki a szakág nem hivatalos világbajnokságán, az Ultra Trail de Mount Blanc 2006-os ezüst­érmese, a Spartathlon 5. helyezettje, a SkyRunning Eb dobogósa, a 2550 km-es országos kéktúra első futóteljesítője, az utóbb már nagykövete.

Jó tudni

A kedvezményes előnevezésre szeptember 25-én, vasárnap 24 óráig, a maratonclubmiskolc.hu és a hegyimaraton.hu honlapon van lehetőség, ahol a részletes versenykiírás is megtekinthető. A verseny egyedi emblémázott pólóját az előnevezéssel párhuzamosan (szeptember 25-én éjfélig) – külön adatlap kitöltésével, elküldésével – lehet megrendelni a maratonclubmiskolc.hu oldalon. Információ: e-mail: [email protected] és [email protected]. Telefon: 70/391-9136 és 30/7212-403.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!