Sport

2016.09.22. 20:51

„Montis” sorozatzáró Ózdon

Ózd - A férfiaknál Hacsi Ákos, a hölgyeknél Kallus Edit áll az élen.

Ózd - A férfiaknál Hacsi Ákos, a hölgyeknél Kallus Edit áll az élen.

Vasárnap Ózdon fejeződik be a négy állomásból álló Borsod Mountain Bike Bajnoka elnevezésű hegyikerékpáros sorozat. A bringások ebben az esztendőben eddig Bükkszentkereszten, Borsodnádasdon és Trizsben találkoztak egymással, hétvégén az utolsó felvonás az észak-borsodi városban következik. Frölich Tamás, a rendező Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke elmondta: az elmúlt években jól bevált helyszínen nem változtattak, ezúttal is a Vadvirág Kisvendéglő elől rajtolnak a különböző korosztályok. A 2,7 kilométeres kijelölt pályán 70 méter szintemelkedés vár a sportolókra. A Borsod MTB ózdi állomásán az U7-es korosztály rajtol elsőként, délelőtt fél tizenegykor, ezután pedig folyamatosan, egymás után jönnek az idősebbek is.

Kilenckor kezdődik

A legnagyobb érdeklődéssel várt felnőtt és masters férfi, valamint női számot 11 óra 15 perckor indítják. A versenyzők számára fontos információ, hogy a helyszíni nevezés délelőtt 9 órakor kezdőik. A bajnokságban a felnőtt férfiaknál három forduló után a kazincbarcikai Hacsi Ákos vezet 350 ponttal, őt két borsodnádasdi, ifj. Baranyi Attila és Baranyi Dávid Áron követi 250, valamint 225 ponttal.

A hölgyeknél a miskolci Kallus Edit áll az első helyen, eddig 375 pontot gyűjtött. Mögötte a kazincbarcikai Kovács Piroska áll 300 ponttal, a dobogó harmadik helyét pedig a bükkszentkereszti Németh Réka foglalja el 230 ponttal.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!