Sport

2016.09.01. 16:05

Haris László emlékére bunyóznak a sajószentpéteriek

Sajószentpéter - A hajdani, élvonalbeli csapatbajnokságon győztes versenyzőket is várják az eseményre.

Sajószentpéter - A hajdani, élvonalbeli csapatbajnokságon győztes versenyzőket is várják az eseményre.

Szeptember 10-én, szombaton 14 órától rendezik meg a sajószentpéteri sportcsarnokban a II. Haris László országos ökölvívó emléktornát. Valamennyi korcsoport – serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt – képviselteti magát. Az emlékverseny rendezője a Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont. A szervezésben segítséget nyújt az Észak-magyarországi Ökölvívó Régió Központ, amely többek között ingyen kölcsönzi a ringet.

A versenyre (ismét) várjuk a Borsodi Bányász egykori ökölvívóit, Haris László tanítványait és az egykori, NB I-es csapatbajnokságon győztes versenyzőket.

A névadóról

Haris Lászlóról tudni kell, hogy több mint 50 évvel ezelőtt alapította meg a Borsodi Bányász ökölvívó szakosztályát, amelynek edzője is volt. Több kiváló sportolót nevelt, akik közül kiemelkedett Majkó László és Csikó Árpád. A későbbi, Tamperében tartott Európa-bajnokságon bronzérmes Takács Gábor is Majkó László, Haris László, majd később Győry József tanítvány volt.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!