Sport

2016.09.19. 17:08

Gercsák harmadik lett a kontinensbajnokságon

Miskolc - A miskolci sportoló sérülése ellenére nagyszerűen helytállt a junior cselgáncs Eb-n.

Miskolc - A miskolci sportoló sérülése ellenére nagyszerűen helytállt a junior cselgáncs Eb-n.

A spanyolországi Malaga adott otthont a korosztály kontinensbajnokságának. A 70 kilós súlycsoportban lépett tatamira Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club kiválósága, aki négy mérkőzést vívott.

Négy hónap után

A volt ifjúsági olimpiai bajnok első mérkőzését könnyedén nyerte svájci ellenfelével szemben, másodszorra viszont német riválisától vereséget szenvedett, ezért a vigaszágra került. Harmadik fellépésén megverte az útjába került bosnyák lányt, a harmadik helyért pedig magabiztosan verte az ugyancsak svájci színekben küzdő versenyzőt.

– Szabina eredménye több, mint kiemelkedő, hiszen a dereka miatt négy hónapja szinte semmit nem edzett – mondta Flórusz János, a Hell MJC elnök-vezetőedzője, Gercsák mestere. – Állandóan kórházba járt, kezeléseken vett részt, és ezek most is tartanak, miközben kitett magáért a tengerparti világversenyen.

Még van cél

A miskolci judoka ezzel elköszönt a junior korcsoporttól, amely sok sikert hozott számára. Mérlege: világ- és két Európa-bajnoki cím, továbbá egy-egy Eb-ezüst- és bronzérem. Januártól már „csak” az U23-asok és természetesen a felnőttek között szerepel majd, de ha sérülése engedi, akkor még idén is szerencsét próbál két eseményen.

– Két hónap múlva Tel-Avivban lesz az U23-as Európa-bajnokság, ezt célba vehetjük – folytatta Flórusz János. – A felkészülés egyik állomásaként a jövő héten esetleg benevezhetjük a zágrábi Grand Prix-re, hogy kiderüljön: bírja-e a versenyszerű terhelést. Szóval minden az egészségügyi gondjától függ majd.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!