Sport

2016.08.01. 12:26

MTK vs. Mezőkövesd - Kink gólja három pontot hozott a "konyhára"

Dunaújváros, Mezőkövesd - Idegenben szerepeltek és győzelmet arattak a borsodiak élvonalbeli labdarúgói.

Dunaújváros, Mezőkövesd - Idegenben szerepeltek és győzelmet arattak a borsodiak élvonalbeli labdarúgói.

Vasárnap este ismét idegenben és újra semleges pályán küzdött a bajnoki pontokért a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata. A nyeretlenség elsősorban a pályaválasztó fővárosiakat zavarta, az újonc matyóvárosiak eddigi két döntetlenje mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény volt.

A két 16-os között

Az első félidőben kevés érdemleges esemény történt a pályán. A csapatok elsősorban arra törekedtek, hogy megóvják kapujukat a góltól, a labda többnyire a két 16-os között pattogott. Ennek jegyében különösen a vendégek erősítették meg hátsó alakzatukat, így az MTK sokáig a háló közelébe sem jutott. Enyhe fővárosi fölény jegyében teltek a percek, ezt jelezte Vass Á. kapufája, majd további két ígéretes két-fehér akció. Az izgalomtól senki nem rágta le a körmét a stadionban: sem az iram, sem a színvonal nem emelkedett az átlagos fölé. A félidő derekától kissé felbátorodott a Mezőkövesd, a sárga-kékek elsősorban Sós B. gyors elfutásaival jeleskedett. Az egyik ilyen alkalommal komoly lehetőség adódott Pauljevic előtt, aki azonban nem tudta bevenni a kaput. Pintér Attila „fiai” így tartották a lépést az MTK-val, amely az előzetes esélyek alapján a találkozó favoritjának számított. A munkás 45 percre kettőt tett rá a játékvezető, ennek oka az volt, hogy a nagy meleg miatt a 25-ben frissítő szünetet rendelt el, majd sípszava mindkét gárda játékosai számára nagyon várt „zene” volt.

Megérdemelten

A második félidőre feljavult a vendégcsapat. A kettős csere következtében szervezettebb játékot mutatott a Mezőkövesd, amelyben mindenki megállta a helyét. A vendégek számára nem okozott gondot az erőtlen MTK-támadások elhárítása, majd egy szép akció végén megszületett a borsodiak gólja. Ettől kezdve a budapestiek többet próbálkoztak, de kapura semmiféle veszélyt nem jelentettek. A jól tömörülő sárga-kékek pedig kontrákkal veszélyeztettek és a 75. percben ketten vezették rá a labdát egy hazai védőre, de ziccerüket nem tudták gólra váltani. Már ekkor látszott, hogy az MTK csak valamiféle csoda révén egyenlíthet, ez a csoda azonban elmaradt. Sőt, a Mezőkövesd Zsóry FC Frőhlich, valamint Bacelic-Grgic révén akár kétszer is a hálóba találhatott volna.

A 3 pont megérdemelten lett az újoncé: Gohérék tulajdonképpen játszi könnyedséggel cáfoltak rá a papírformára, első sikerük a csapatjáték diadala volt.


Jegyzőkönyv

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC

0-1 (0-0)

Dunaújváros, 200 néző. V.: Solymosi (Horváth R., Varga G.).

MTK Budapest: Hegedűs (5) – Poór (4), Baki (4), Grgic (4), Vadnai (4) – Vass Á. (5), Kanta J. (5) – Gera D. (4), Korozman (4), Vogyicska (4) – Hrepka (4). Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (6) – Vági (6), Hudák (6), Devecseri (5), Gohér (6) – Egerszegi (5), Hegedűs D. (5) – Pauljevic (6), Kink (6), Sós B. (5) – Strestik (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Sós B. helyett Bacelic-Grgic (6) a 46., Hegedűs D. helyett Nicorec (5) a 46., Vogyicska helyett Varga Sz. (4) az 58., Gera D. helyett Szatmári I. (4) az 58., Strestik helyett Frőhlich (5) a 66., Hrepka helyett Szatmári L. (-) a 68. percben.

Sárga lap: Vági a 80., Baki a 82., Nicorec a 83. percben.

Gólszerző: Kink (0-1) az 59. percben.

Teodoru Vaszilisz: – A fiúk mindent megtettek a győzelemért, de az i-re továbbra sem tudjuk feltenni a pontot. Ha mi vezetünk, akkor utána már szép kontrákat is összehozunk, de nem így alakult. Bementem a fiúkhoz az öltözőbe és igyekeztem lelket verni beléjük, a folytatáshoz pedig pozitívan állok, állunk hozzá.

Pintér Attila: – Büszke vagyok a csapatomra és nem csak a ma este mutatott játékunk miatt. Egymás után kétszer játszottunk idegenben, de előtte otthon is döntetlent értünk el. Mivel rövid idő állt rendelkezésünkre, keretünk is későn állt össze, ennek következtében tudtuk, hogy egy győzelem még jobban összehozza a csapatot. A játékosok egymásért küzdöttek, fegyelmezetten tették a dolgukat. Ebben a melegben sokat futottak, a 3 pont pedig nagyon fontos volt. A második félidőre olyan játékosokat küldtem be, akik labdabiztosak és támadó szelleműek, és ez meg is hozta az eredményét.


A gól története

59. perc: Gohér bal oldali beadását Kink 6 méterről perdítette a kapu jobb oldalába, 0-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!