Sport

2016.07.11. 17:09

Varga Dénes ötösével oktatott a válogatottban Miskolcon

Miskolc - Brazília volt Magyarország ellenfele szombaton délután Miskolc-Tapolcán.

Miskolc - Brazília volt Magyarország ellenfele szombaton délután Miskolc-Tapolcán.

Az idei ötkarikás játékok házigazdája, Brazília válogatottja várt Benedek Tibor szövetségi kapitány alakulatára a borsodi barátságos csatán (tavaly ugyanezen időszakban az ausztrálokkal találkoztak Varga Dánielék Miskolcon). Mint az ismert, a magyar együttes irányítója pár nappal korábban hirdette ki olimpiai keretét, de az is elhangzott, hogy a kimaradók közül most, illetve a BENU-kupán Bedő Krisztián, valamint a július 30-án Brazíliába a csapattal tartó, kint, a felkészülést segítő Tóth Márton is szerepet kap. A 13 fős dél-amerikai alakulatból így csak Hárai Balázs volt az egyetlen hiányzó, aki pihenőt kapott.

Szemet gyönyörködtető

A találkozó első negyedét szinte azonnal góllal nyitotta a magyar gárda, egy kipattanó labdát Tóth M. húzott be a brazilok kapujába. Ezt követően inkább a kapusok remekeltek, sok volt a pontatlanság is, de azért B. Gomes egy átlövéssel egalizálni tudta az állást (1-1). A játékrészből ekkor még több mint három és fél perc volt hátra, de már egyik fél sem tudta megzörgetni a másik hálóját, fórok is kimaradtak. A második felvonást azonban parádésan indították a mieink: Vámos lökete életerős volt, Varga Dénes értékesített egy megítélt büntetőt, Manhercz K. pedig szemet gyönyörködtető mozdulattal vállalta a negyedik találatot (4-1). Guimaraes ugyan csökkentette a hátrányt, de jött Hosnyánszky, illetve Zalánki álompassza Tóth M.-nek, aki nem rontott tuti helyzetben (6-2). A belelendülő „hazai” válogatottat nem tudta meglepni Brazília, bár Vrlic beküldte Nagy V. mögé harmadszor a labdát, Zalánki duplája teljes megnyugvást hozott a strand lelátóira.

Ejtés is színezte

A harmadik játékrészben Varga Dániel keze sült el, aztán Zalánki ismét kihagyhatatlan helyzetbe hozta Tóth M.-et (10-3). Közönségszórakoztató pólót nyújtott a Benedek-legénység, az összhang is megfelelő volt, a braziloknál viszont a végkimenet sokszor hibádzott, vagy a mieink blokkoltak hatásosan. Ebben a 8 percben még Varga Dénes „köszönt be”, illetőleg Guimaraes, így a felek 11-4-gyel indultak neki a befejező felvonásnak. Ebben Varga Dénes momentumai következtek, először kapott egy kiváló bejátszást, aztán átejtette az ellenfél kapusát (13-4). A kiváló vízilabdázó szinte a félpályáról is kilőtte a „bal pipát”, de B. Gomes is távolról tudott gólt elérni (14-5). Még bő négy perc volt a csatából, ebben a szakaszban már nem láthattak találatot a szurkolók, a biztos magyar sikert Erdélyi kihagyott ötméterese sem befolyásolta.


Jegyzőköny

Magyarország – Brazília 14-5 (1-1, 7-2, 3-1, 3-1)

Miskolc-Tapolca, 1000 néző. V.: Alexandrescu, Tóth.

Magyarország: Nagy V. - Erdélyi (-), Vámos (1), Szivós (-), Varga Dániel (1), Varga Dénes (5), Tóth M. (3). Csere: Decker A. (k), Zalánki (2), Manhercz (1), Hosnyánszky (1), Decker Á. (-), Kis G. (-), Bedő (-). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

Brazília: Soro - Crivella (-), B. Gomes (2), Delgado (-), Silva (-), Perrone (-), Vrlic (1). Csere: Antonelli (k), G. Gomes (-), Alonso (-), Solemi (-), Braga (-), Guimaraes (2), Correa (-), Franco (-). Szövetségi kapitány: Ratko Rudic.

Gól/emberelőnyből: 9/5, illetve 8/2.

Gól/büntetőből: 2/1, illetve 0.

Benedek Tibor: – Jó egyéni teljesítményekkel és jó csapatmunkával, 9 blokkolt lövéssel azt játszottuk, amit szerettem volna. Az első negyedben egy kicsit még akadozott a játék, de utána nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat.

Ratko Rudic: – Az első negyedben tartottuk magunkat, de aztán kijött a különbség a magyar válogatott javára. Igyekszünk úgy felkészülni az olimpiára, hogy otthon a legjobb formánkat nyújtsuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!