Sport

2016.06.21. 10:04

Miskolc Steelers: Jó egyveleget alkottak a fiatalok, illetve a légiósok

Miskolc - Vasárnap történelmet írt a Miskolc Steelers, amely megnyerte a Hungarian Bowlt.

Miskolc - Vasárnap történelmet írt a Miskolc Steelers, amely megnyerte a Hungarian Bowlt.

Első vidéki klubként szerezte meg az aranyérmet a legmagasabb honi amerikaifutball-bajnokságban, a HFL-ben a Miskolc Steelers gárdája, amely a vasárnap este megrendezett döntőben – egy izgalmas összecsapáson – legyőzte a Budapest Cowbells együttesét.

– Nehéz bármit is mondanom… – kezdte Száraz Zsolt, a Steelers vezetőedzője. – Hatalmas sikert értünk el, óriási küzdelemben, a meccs nagyon jó hírverése és reklámja volt a sportágnak. Remek csapat ellen játszottunk, de összeálltunk és az első félidőben 0 ponton tartottuk őket. Voltak nagy fordulatok, de végül mi nyertünk. Hatalmas munka van mögöttünk, örülünk, hogy Miskolcra hoztuk a kupát. A klub tízéves az idén, de szeretném kiemelni az utóbbi 4 esztendőt, az újra­építkezést, amikor fiatalok felé fordultunk. A jelenlegi keretünkben 19 olyan játékos van, aki koránál fogva szeptembertől az utánpótlás-­bajnokságokban szerepelhet. Ezek a srácok felnőttek a feladathoz, és jó elegyet képeztek azokkal a külföldiekkel, akik az egész bajnokság során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Sokan tettek azért, hogy mi nyerjük idén a HFL-t, külön köszönet Aggod Péternek, illetve Páll Sándor elnöknek, Nádi Gyula alelnöknek, akik sokat dolgoztak azért, hogy meglegyenek a feltételek ezen nagy eredmény eléréséhez.

A szakembert arról is kérdeztük: ezen első helyüknek köszönhetően indulhatnak-e bármilyen nemzetközi kupa­sorozatban, akár a Bajnokok Ligájában, akár a Közép­-Európai Ligában?

– Valószínűleg kinyílhat egy ilyen lehetőség a számunkra – fogalmazott Száraz Zsolt. – Az előbbibe magyar csapat először az idén kapott meghívást a nemzetközi szövetségtől, a Budapest Wolves volt érdekelt, olasz és szerb csapattal játszottak. Egyelőre nem tudjuk, hogy ezzel kapcsolatban mi hogyan alakulhat, de egy ilyen induláshoz sok-sok feltételnek teljesülnie kellene.

Még nem volt

Aggod Péter csapatkapitányt is megkérdeztük:

– Amikor 16-13-ra vezetett a Cowbells és kevés idő volt vissza, már nem nagyon hittem abban, hogy ez a meccs meglehet – ismerte el. – Aztán amikor láttam, hogy a budapestiek odarúgják a labdát Troy Rice-nak, akkor egyből reménykedtem, nem hiába, mert Troy iszonyatosan nagyot futott, amivel megfordítottuk az állást. Egyelőre nem volt közös ünneplés, hiszen hétfőn hajnali 3 órára értünk haza, remélem, hogy a napokban bemutathatjuk a kupát a miskolciaknak.

Nagyobb támogató

Nádi Gyula, a klub alelnöke így nyilatkozott lapunknak a sikerről.

– Először is: nagyon­-nagyon örülök, de még mindig nehéz szavakat találni… – kezdte a felsőzsolcai étterem-­tulajdonos. – Sok embernek megköszöntem már az eddigi munkáját, úgy a játékosoknak, az edzőknek, illetve akik mellettünk voltak, de még nem tettem meg mindezt a fiamnak, aki végül is megismertetett a sportággal, valamint a feleségemnek, aki soha nem gördített elém akadályt, nem mondta, hogy ne csináljam. Páll Sándor elnökkel, úgy érzem, az évek során erősítettük egymást, amikor ő akarta abbahagyni, akkor én álltam mellette, és biztattam, amikor én, akkor pedig ő buzdított. Eljutottunk egy bizonyos szintre, ha azt szeretnénk, hogy itt maradjunk, akkor szükség lenne nagyobb támogatókra, mert mindez lassan túlnő rajtunk. A srácok eddig is tették bele a saját pénzüket, igyekeztünk kamatoztatni a kapcsolatainkat, de egy nagy szponzor kellene a csapat mellé. Vasárnap, azt hiszem, a fiúk olyanokért is küzdöttek egy kicsit, akik már nem lehetnek velünk, például Kárpáti Gábor vagy Tompa Rajmund…


A bajnokcsapat

A bajnokcsapat tagjai: Aggod Péter, Antonio Phelippe Dantas de Lira Barros, Anthony Jerome Benson, Balla Nándor Ignác, Barna Miklós, Branyiczki Bence, Csulik Tamás, Dion Williams, Eaton Demetrius Lamar, Gonda Gergely, Grujic Strahinja, Jónás Máté, Károly Máté, Kiss Róbert, Kiss Tamás, Krajnyák Patrik, Leon Milosevic, Menczel Dániel, Nagy Donát, Orosz Dénes Milán, Pipoly Dominik, Popovics Ákos, Sarkadi Flórián, Schwak Renátó, Szabó Dániel Ádám, Szabó Dávid, Szabó Martin, Szabó Roland, Szálkai Patrik, Szegedi Kristóf, Timothy Richardson, Tőzsér Máté Mihály, Troy Rice, Varga Zoltán, Vasyl Jordan, Victor Jonatan, Vincze Donát.


Budapest, Miskolc - Vasárnap este Budapesten rendezték a XI. Hungarian Bowlt, a hazai amerikaifoci-döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!