Sport

2016.06.23. 08:54

Már harminckét nemzet jelentkezett a miskolci vébére

Miskolc - A nyáron Miskolc ad otthont a 20. tájékozódási futó egyetemi és főiskolai világbajnokságnak.

Miskolc - A nyáron Miskolc ad otthont a 20. tájékozódási futó egyetemi és főiskolai világbajnokságnak.

A július 30. és augusztus 4. közötti, a sportág berkeiben nagy érdeklődéssel várt eseményre eddig harminckét ország küldte el nevezését a szervezőkhöz.

Közösen

Ismeretes, hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Miskolci Egyetem közös rendezését Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség is teljes mértékben támogatja. A szervezési feladatokat a Miskolci Egyetem sportegyesülete, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) koordinálja. A versenyen a világ legjobb, felsőoktatási tanulmányokat folytató tájfutói vesznek részt, egy ország maximum hat férfi és hat női sportolót nevezhet. A világbajnokságra harminc-harmincöt ország, háromszáz-háromszázötven résztvevőjét várják. Eddig harminckét nemzet – közte az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Egyesült Királyság, Japán, Kanada, Kína, Új-Zéland – küldte el nevezését. Nemrégiben eldőlt, hogy a megnyitóünnepséget a felújított Diósgyőri várban tartják. A versenyközpontot a campus területén alakítják ki, sőt az étkezések és a záróünnepség helyszíne is az Egyetemváros területe lesz.

Tugyi Levente

A Miskolci Egyetemet vélhetően Tugyi Levente képviseli a világbajnokságon, akinek célja a sprint versenyszámban az 1–6. közötti helyezés (száz induló közül), a váltóversenyben pedig dobogóra állni. A szintén miskolci illetőségű Zsigmond Vanda (ELTE) és Bertóti Regina (Semmelweis Egyetem) is nagyon jó eséllyel pályázik a válogatottba kerülésre, majd pedig az éremszerzésre.

A rangos világesemény kísérőversenyeként azonos időpontban és helyszínen rendezik meg a legnagyobb hazai tájfutó viadalt, a Hungária Kupa nemzetközi tájékozódási futóversenyt, amelyen várhatóan ezernégyszáz-ezerhatszáz sportoló indulása várható majd.

- ÉM-SZIS -


Információ

Bővebb információ a www.wuoc2016.hu weboldalon, illetve a https://www.facebook.com/wuoc2016/ Facebook-oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!