Sport

2016.06.27. 09:18

Kontinentális Kupa: Lengyelországba mennek a Jegesmedvék

Miskolc - Meglepő fordulat szombaton: a Tychy átkerült, és elvitte Miskolc elől a rendezést.

Miskolc - Meglepő fordulat szombaton: a Tychy átkerült, és elvitte Miskolc elől a rendezést.

Miként az elmúlt években, úgy a múlt hét végén is Budapestre szegeződött a jégkorongos társadalom egy részének a szeme, ugyanis a fővárosban tartották meg a Kontinentális Kupa idei ülését. Amint arról a honi szövetség beszámolt: az esemény fordulattal kezdődött, mivel a nemzetközi mezőny kiegyenlítettségére való tekintettel az IIHF újrasorolta az egyes országok csapatait, amelynek következtében helyet cserélt az ukrán bajnok HC Donbass és a lengyel legjobb GKS Tychy. A változtatás érintette a DVTK Jegesmedvék együttesét is, hiszen a magyar bajnok második körös csoportjából került a harmadik körbe a HC Donbass, és ide érkezett a lengyel bajnok, amely eredetileg az eggyel magasabban rangsorolt csoport megrendezésére pályázott, így viszont egyszeriben a DVTK konkurenciájaként találta magát.

Harmadszor a sorozatban

A klubok képviselői már ennek tudatában tartották meg prezentációjukat, és így hirdetett rendező helyszíneket is az IIHF. Ennek során kiderült, Miskolc nem lesz rendező, a magyar bajnok DVTK Jegesmedvék együttese 2016. október 21–23. között Lengyelországba, Tychybe utazik, és itt küzd majd meg három ellenfelével a továbbjutásért. A népkertiek tavaly ősszel házigazdái voltak az egyik csoportnak: előbb 2-1-re kikaptak a lett Mogo Rigától, aztán 4-3-ra verték a szlovén Acroni Jesenicét, végül pedig 10-2-re a CH Jacát, ám ez sem volt elegendő az első helyhez és a továbblépéshez. A népkertiek harmadik alkalommal vesznek majd részt a sorozaton, mert a 2013-as debütálás során Finnországban mind a házigazda Vaasától (1-11), mind a lett Liepajától (4-7), mind a kazah Beibarys Atyrautól (0-4) kikaptak.

ÉM-MJSZ


Csoportbeosztások

Első kör (szeptember 30. - október 2.)

A-csoport (Szófia, Bulgária): Iribis-Skate Sofia (bolgár), Partizan Belgrade (szerb), Zeytinburnu Istanbul (török), HC Bat Yam (izraeli).

Második kör (október 21-23.)

B-csoport (Jaca, Spanyolország): Nottingham Panthers (brit), HK Liepaja (lett), CH Jaca (spanyol), A-csoport győztese.

C-csoport (Tychy, Lengyelország): GKS Tychy (lengyel), DVTK Jegesmedvék (magyar), Dunarea Galati (román), Acroni Jesenice (szlovén).

Harmadik kör (november 18-20.)

D-csoport (Odense, Dánia): Angers (francia), Odense Bulldogs (dán), Donbasz Donyeck (ukrán), a B-csoport győztese.

E-csoport (Ritten, Olaszország): Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz), Bejbarisz Atirau (kazah), Ritten Sport (olasz), a C-csoport győztese

Négyes döntő (január 13-15.)

A D-csoport első és második helyezettje, az E-csoport első és második helyezettje. A helyszínt később jelölik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!