Sport

2016.06.30. 14:38

Ifi ob és U20-as válogatottak Miskolcon

Miskolc - Péntektől vasárnapig két eseménynek ad otthont a Miskolci Atlétikai Centrum.

Miskolc - Péntektől vasárnapig két eseménynek ad otthont a Miskolci Atlétikai Centrum.

A nagyüzem július 1-jén, pénteken kezdődik, ugyanis 9 órától indul a magyar–cseh–szlovák–szlovén U20-as válogatott viadal. Nemzetenként 80 atléta húz majd szerelést, ami több mint 300 indulót jelent, 19 versenyszámban. A szervezők tegnapi sajtótájékoztatóján Kollár István versenyigazgató elmondta: ez a nemzetközi vetélkedés sokkal nagyobb feladatot ró rájuk, ugyanakkor örül annak, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség alkalmasnak találta Miskolcot ezen esemény (valamint a korosztályos ob) lebonyolítására – amelyre teljes mértékben felkészültek. A honi legjobbak természetesen megmutatják tudásukat Miskolcon, az egyik „legnagyobb név” Halász Bence junior Európa-bajnok kalapácsvető lesz.

Akiknek van sanszuk

Szombaton 14, vasárnap 11 órakor rajtolnak az első számban az idei ifjúsági országos bajnokság keretén belül, amelyre 500 nevezés érkezett. Tigyi József, a Miskolci Városi Sportiskola atlétika szakosztályának vezetője azon reményének adott hangot, hogy a klubot képviselők mindent megtesznek majd a minél jobb eredmény elérése érdekében. Zámbori Zoltán versenytitkár, az atlétikai centrum vezetője arról számolt be, hogy a tavaly avatott létesítménybe az elmúlt egy évben több technikai eszközt is sikerült beszerezni, illetve különböző fejlesztéseket is elvégeztek. A két viadalon lehetőség van arra, hogy azon atléták, akiknek még van san­szuk elérni a júliusi amszterdami Európa-bajnokság, vagy az augusztusi Rio de Janeiró-i olimpia kiküldetési szintjét, külső résztvevőként elindulhassanak a jelzett számokban. Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere úgy vélekedett, fontos, hogy színvonalas versenyek legyenek az új atlétikai pályán, amelynek az imázsát ezekkel a rendezvényekkel lehet felépíteni. Az eseményeket a helyszínen tekinti majd meg a Magyar Atlétikai Szövetség vezérkara, élén Gyulay Miklós elnökkel, valamint Spiriev Attila sport­igazgatóval. Nézők számára az események megtekintése díjtalan.

A megyeiekről

A magyar–cseh–szlovák–szlovén U20-as válogatott viadalon egy miskolci sportoló áll rajthoz, Pataki Anna, 3000 méter síkfutásban.

Az ifjúsági országos bajnokságon 8 megyei atléta próbál meg jól szerepelni: Iván Levente, Világi Marcell, Nagy Benjámin, Káplár Ákos, Zádeczki Luca és Fekete Balázs az MVSI-ből, míg Pöstényi Márk és Kristály Csanád a Tiszaújvárosi SC-ből.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!