Sport

2016.06.23. 12:14

Az én Eb-m: Péter Barnabás, gimnáziumi igazgató - Népünnepély-jellegű világesemény

Miskolc - A matematika-fizika szakos tanár nagy érdeklődéssel követi a kontinensbajnokságot.

Miskolc - A matematika-fizika szakos tanár nagy érdeklődéssel követi a kontinensbajnokságot.

Érettségi, évzáró, adminisztrációs teendők, napi feladatok – ezekből igencsak kijut Péter Barnabásnak, a Diósgyőri Gimnázium nagy tekintélyű igazgatójának, a sport és a labdarúgás elkötelezett barátjának.

Az egyik ágon németek küzdhetnek majd a kupáért." Péter Barnabás

Nagy Ádám a kedvence

– Azért a focira is szakítok időt, az eddigi találkozók döntő részét láttam – mondta a középiskolai direktor. – A válogatottak eddig inkább csapatként funkcionálnak, az úgynevezett kicsik többsége is helytállt, a nagy vezéregyéniségek viszont – valószínűleg a sűrű tavaszi kötelezettségeik miatt – eddig elmaradtak a várttól. Ami minket illet: fiaink reményeinken felül teljesítettek, továbbjutásuk fantasztikus siker, nem hiába mentek utánuk tízezrek Franciaországba. A magyarok közül nekem elsősorban Nagy Ádám tetszik, ez a fiatalember annyit fut, mint egy igásló, ráadásul szinte kizárólag jó helyre passzol.

Péter Barnabás beszélt az Eb-lebonyolításáról, a huszonnégyes mezőnyről:

– Bevált a létszámemelés, jó, hogy az országok fele jelen van a tornán. A viadal népünnepély jelleget ölt, szó szerint világesemény, szakmailag és a manapság olyan fontos üzletpolitikai szempontból is telitalálat. Ami pedig a finálét illeti, csak abban vagyok biztos, hogy az egyik ágon a németek küzdhetnek majd a kupáért.

Az igazgató mindkét lánya Franciaországban él, a tanév zárása miatt azonban nem utazhatott el sem hozzájuk, sem az Eb-városokba, de azt elképzelhetőnek tartja, hogy a végelszámoláskor tiszteletét teszi a tornán.

- ÉM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!