Sport

2016.05.13. 18:29

Viola Viktor B-döntőzött Csongrádban

Diósgyőr, Miskolc - A döntőben Vasbányai Henrik bizonyult a legjobbnak a szegedi válogatón.

Diósgyőr, Miskolc - A döntőben Vasbányai Henrik bizonyult a legjobbnak a szegedi válogatón.

Viola Viktor, a Diósgyőri KKSC versenyzője is részt vesz a Szegeden zajló I. felnőtt olimpiai válogatón és ifjúsági rangsorolón. A borsodi kenus egy számba, a C-1 1000 méterre nevezett, amelyet csütörtökön bonyolítottak le a Maty-éri pályán.

Három futam alapján

Slisz Béla edző tanítványa délelőtt a harmadik előfutamban indult, és ott 4:19.708-es idővel az ötödik helyet szerezte meg. A három futam összesítése alapján a legjobb időt – éppen abban a kilences mezőnyben, ahol Viola is volt – Vasbányai Henrik (KSI) „mente” 4:08.422 perccel.

A miskolci sportoló eredménye ahhoz volt elég, hogy délután elinduljon a B-döntőben, ahol a 7. lett – összességében pedig a tizenhatodik.

A döntőben Vasbányai Henrik (KSI SE, 4:01.139 perc) bizonyult a legjobbnak, mögötte Kiss Tamás (Csepeli KKE), Varga Dávid (Graboplast Győr), Sarudi Pál (Közgép SE), valamint az olimpia bajnok (2008, Peking) Vajda Attila (EDF-Démász) érkezett a célba.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!