Sport

2016.05.24. 14:44

Megkapta a pontokat a putnoki focicsapat

Putnok - Játék nélkül három egységgel gazdagodott az észak-borsodi gárda.

Putnok - Játék nélkül három egységgel gazdagodott az észak-borsodi gárda.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága múlt csütörtökön nem tárgyalta az NB III Keleti csoportjában az előző, 31. fordulóban vasárnap elmaradt Újpest FC tartalék – Putnok FC találkozó ügyét.

A grémium pénteken határozatot hozott, amelyben az alábbi állt: „A 2016. május 15-én elmaradt Újpest 1885 Futball Kft. – Putnok FC Kft. NB III. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokság Keleti csoport bajnoki mérkőzés elmaradásáért az Újpest 1885 Futball Kft. sportszervezete a felelős, és egyben a mérkőzés 3 (három) bajnoki pontját, 3-0 (három-nulla) gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen Putnok FC Kft. sportszervezete javára igazolja”.

Az előzmény: a fővárosi lila-fehérek „fő” pályája, a Szusza Ferenc Stadion felújítás miatt építési terület, ezért szóba került lehetséges helyszínként a REAC létesítménye, a Budai II. László stadion, ám ezt a pályát végül nem sikerült leszervezni. Így maradt az Újpest edzőpályája, azzal viszont az a probléma, hogy nem rendelkezik NB III-as minősítéssel, a budapestiek ugyan ajánlották a putnokiaknak, hogy meccseljenek műfüvön, ám ebbe – érthető szakmai okok miatt – nem egyeztek bele a vendégek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!