Sport

2016.05.15. 14:25

Az ajándék „zivatartól” a brazil napszemüvegig

Miskolc - Nyolcvanheten léptek szőnyegre a kötöttfogású birkózók miskolci országos bajnokságán.

Miskolc - Nyolcvanheten léptek szőnyegre a kötöttfogású birkózók miskolci országos bajnokságán.

A felnőtt kötöttfogású birkózók országos bajnokságának az egyetemi körcsarnok adott otthont. A szombati eseményen – más sportágak vidéken rendezett legrangosabb versenyeit figyelembe véve – minden képzeletet felülmúló vendégsereg jelent meg: az olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok mellett ismert politikusok, tisztségviselők, polgármesterek, továbbá cégvezetők vonultak fel a megnyitóra, az arra érdemesek pedig porcelánserleg- és könyv „zivatarban” részesültek. Köztük volt a 80 éves Gutman József, a diósgyőri egykori versenyzője, vezetőedzője és klubelnöke is.

Nyolcvanheten

Az ob-n 24 egyesület 87 birkózója lépett szőnyegre, de a nagyágyúk közül többen nem indultak. Távol maradt a 98 kilós olimpiai kvótás Varga Ádám is, akinek távollétében a világbajnok Kiss Balázs győzött.

– Kissnek a júniusi Wladyslaw Pytlasinski-emlékversenyen kell helytállnia ahhoz, hogy ő induljon Varga helyett Rióban – értékelte a helyzetet Sike András szövetségi kapitány.

A papírformának megfelelően diadalmaskodott az ötkarikás kvótás Lőrincz Viktor (85 kg), továbbhá rigai Európa-bajnokságon egyaránt bronzérmes Korpási Bálint (71 kg) és Szabó László (80 kg) is.


A felnőtt kötöttfogású országos bajnokság győztesei

59 kg: Módos Péter (Kertvárosi SE).

66 kg: Kozák István (Ceglédi VSE).

71 kg: Korpási Bálint (BVSC-Ganz-Jászkisér).

75 kg: Szabó Martin (Csepeli BC).

80 kg: Szabó László (Újpesti TE).

85 kg: Lőrincz Viktor (Ceglédi VSE).

98 kg: Kiss Balázs (BVSC-Ganz-Jászkisér).

130 kg: Majoros Ármin Mózes (ESMTK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!