Sport

2016.04.09. 10:25

MTK vs. DVTK - Dunaújváros díszpolgára visszatér

Miskolc - A kiesőzónától eltávolodott Diósgyőr a tabella második helyén álló MTK vendége lesz Dunaújvárosban. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - A kiesőzónától eltávolodott Diósgyőr a tabella második helyén álló MTK vendége lesz Dunaújvárosban. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A labdarúgó NB I 27. fordulójában szombaton 18.00-tól Dunaújvárosban MTK Budapest – Diósgyőri VTK meccset rendeznek azok után három nappal, hogy a csapatok lejátszották a 29. forduló mérkőzéseit. Történik mindez azért, mert ezen a hét végén alapból a válogatott összetartása miatt szünet lett volna a bajnokságban, de mivel a válogatott programról Bernd Storck szövetségi kapitány végül letett, így erre a hétvégére pakolták át az eredetileg a múlt hét közepére tervezett hat meccset.

Dunaújváros és díszpolgára

Az MTK – DVTK meccset semleges helyszínen rendezik meg, azért nem a fővárosban, a Hungária körúton, mert ott ténylegesen stadionépítés zajlik, és ezzel összefüggésben a korábban albérletként a Vasas-pályát használó MTK, onnan – a játéktér jelentős amortizációja, kettős igénybevétele miatt – Dunaújvárosba tette át hazai meccseit. De annak ellenére, hogy hontalan az MTK, jól szerepel az idén, a tavaszi rajt előtt a gárda irányítását átvevő, egykori diósgyőri labdarúgó Teodoru Vaszilisz szakvezetősége alatt 8 bajnokiból ötöt megnyertek a kék-fehérek és két döntetlenjük mellett csak egyszer kaptak ki. Így jelenleg a második helyen állnak a tabellán úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak, mint az őket üldözők. Ezért számukra a nemzetközi kupaindulás szempontjából nagyobb tétje van a meccsnek a DVTK-nál, amely hétközi sikerével jelentősen eltávolodott a kiesőzónától.


[poll id="1099"]


Ne mélyüljön

És ha már a legutóbbi meccs: a szerdai Puskás ellen 2-1-re megnyert mérkőzéssel kapcsolatban Egervári Sándor pénteken délelőtt elismerte, hogy ez a 90 perc megtorpanást jelent a játékban, mert az a folyamatos előrehaladás, ami eddig jellemezte a csapatot, ezúttal nem volt érzékelhető. De a szakvezető azt is hozzátette: ez előfordul a fociban, és most az a legfontosabb, hogy elérjék, ez ne mélyüljön tovább, hanem lépjenek ki minél hamarabb ebből, mert fontos meccsek várnak még a csapatra.

Ha a mostani mérkőzés résztvevői közül valakinek nem lesz idegen Dunaújváros, akkor az Egervári Sándor, hiszen az ezredfordulón ott dolgozott, és jó eredményeket ért el az akkori újvárosi csapattal, élvonalbeli bajnoki címig vezette őket.

– Dunaújváros díszpolgára vagyok, sok barátom él ott ma is, és amikor ott dolgoztam, komoly sikereket értünk el, így abba a stadionba nagyon szívesen megyek vissza. Remélem, hogy sok dunaújvárosi is kijön, és nekünk szurkol majd és nem az MTK-nak – mondta Egervári Sándor, aki arra a felvetésre, hogy erre a helyszínre nem teljesen ül az az axióma, amely szerint idegenben a döntetlen jó eredménynek számít, hiszen mindkét csapat számára idegenbeli a meccs, így felelt: – Azért az MTK többet játszik ezen a pályán, jobban ismerik, némi előnyük azért van.

Vállalkozóbb

Egervári Sándor arról is szót ejtett, hogy képesnek tartja a csapatát arra, hogy idegenbeli győzelmet érjen el (ilyenre ebben az évadban eddig egyszer volt példa, közel fél éve, a Vasas vendégeként sikerült megszereznie a három pontot a DVTK-nak). Arról, hogy mi jelenthet a DVTK játékosai számára motivációt az MTK elleni meccsen – hiszen a piros-fehérek sem a kiesésben, sem a nemzetközi kupás indulást jelentő helyekért nem igazán lehetnek harcban – a Diósgyőr szakvezetője azt mondta, hogy a strandon is komolyan veszik a meccset, hát még egy profi játékos egy bajnokit, és a sportemberek mindig győzni szeretnének, győzelemre játszanak.

Arra a kérdésre, hogy érzékelhető-e változás az öltözőben a három nappal ezelőttihez képest, amikor még nagyon kellett a szerdai győzelem a nyugodt bennmaradáshoz, és volt nyomás a csapaton, szemben azzal, hogy most már akár felszabadultan is játszhatnak, Egervári Sándor így válaszolt:

– Az a fajta teher a visszatekingető emberek számára volt az, de elmúlt, nem fenyeget minket. Viszont kétségtelen, hogy jelen volt néhány nagyobb felelősségérzettel rendelkező játékosnál. Most azonban több vállalkozást várok, felszabadultabb játékot, persze ezt felelősséggel és racionálisan kell végrehajtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!