Sport

2016.04.24. 16:05

Az eddigi legmagasabb technikai szinten Miskolcon

Miskolc - Miskolcon a napokban tartották az Avas Kupa nemzetközi műkorcsolyaversenyt és országos bajnokságot.

Miskolc - Miskolcon a napokban tartották az Avas Kupa nemzetközi műkorcsolyaversenyt és országos bajnokságot.

A háromnapos eseményen 24 ország 254 sportolója vett részt.

– A szervezést egy évvel ezelőtt kezdtük – mondta Abaházy-Lukács Péter, a Havasszépe SE elnöke, a tizenegyedszer kiírt viadal főszervezője. – Hosszan egyeztettünk a nemzetközi és a hazai szövetséggel, miközben számtalan szakmai és logisztikai feladatot oldottunk meg. A jégcsarnokban a lehető legjobb feltételeket biztosítottuk: gondolok a hangtechnikai egységekre, az eredményhirdetésekre, az öltözőkre, a regisztrációs irodára, a bírákra, a versenyirodára, az ellátásokhoz szükséges helyiségekre, a nemzetek zászlóira, a lebonyolításhoz szükséges személyi állomány felkérésére, feladataik meghatározására, a helyszíni rendezőkre, a segítők naponkénti beosztására, az orvosi ügyeletre, a biztonsági őrökre és így tovább, vég nélkül.

Értékes helyezések

Az elnök ezután arról beszélt, hogy mind a versennyel, mind a szereplésükkel személy szerint elégedett volt:

– Mérlegelhettük, hol állunk Miskolcon a műkorcsolyázás színvonalával – folytatta Abaházy-Lukács Péter. – Versenyünkön az eddigi legmagasabb technikai szintet mutató sportolók produkcióját láthatták a bírák: a kűrökben gyakoriak voltak a triplafordulatos ugrások, a magasabb szintű forgások és lépéssorok. Az ISU basic novice, a cubs és a chicks fiatal kategóriákban egyesületünk öt tagja közül két negyedik és egy hetedik helyezése az, ami említésre méltó és várakozáson felüli ahhoz képest, amennyi jégidőt tudunk biztosítani versenyzőinknek.

A rekreációs nemzetközi versenyben a Havasszépe SE tíz versenyzője hét kategóriában volt jelen: két arany, három bronz és három negyedik helyezés azt mutatja, hogy jó úton járunk, technikai szintekre épülő tematikus iskolánk, oktatásunk bizonyítottan sikeres, és rövid időn belüli eredményeket biztosít sportolóinknak. Az adult kategóriában két versenyzőnk képviselte egyesületünket, és mindketten ezüstérmet szereztek. A rekreációs és adult országos bajnokság értékelésében három első, két második, négy harmadik és egy negyedik helyezést értek el korcsolyázóink – így összességében nem lehet panaszunk a Havasszépe SE sportolóira.

Jelentős teher

Az elnök elmondta még: „Annak érdekében, hogy a magasabb korosztályos kategóriákban is versenyképesek maradhassunk, növelniük kell(ene) a jeges edzések heti óraszámát, ez viszont jelentős anyagi terhet rakna egyesületükre. Ezt csak rendszeres szponzori támogatás mellett oldhatnánk meg, erre viszont még nincs jól működő stratégiánk”.

- ÉM -


11. Avas Kupa nemzetközi műkorcsolya verseny és országos bajnokság, Miskolc, jégcsarnok, 25 ország, 400 induló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!