Sport

2016.04.05. 22:31

A harmadikon bebirkózta magát az elődöntőbe a DVTK

Miskolc - Brewer után három magas embere nélkül fejezte be a negyeddöntőt a Diósgyőr.

Miskolc - Brewer után három magas embere nélkül fejezte be a negyeddöntőt a Diósgyőr.

A női kosárlabda NB I rájátszásában, a két nyert meccsig tartó negyeddöntő harmadik mérkőzését játszotta kedden este a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK csapata és az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese. Azok után, hogy a hat nappal ezelőtti első meccset itthon megnyerte a Diósgyőr, szombaton pedig a hosszabbításban egypontos vereséget szenvedett idegenben. Utóbbi találkozón nemcsak a vereség, hanem egy játékos elvesztése ejtett sebet a Diósgyőrön, így az amerikai center Alyssia Brewer csak a kispad mellett, mögött foglalhatott helyet jegelve a térdét, a legutóbbi meccsen Szekszárdon elszenvedett súlyos sérülése miatt. Ennek okával tisztában voltak a hazai drukkerek, és a csapatok bemutatásánál jelezték is, a vendégegyüttest fújolás fogadta, a hazaiak közül pedig a pluszban felkonferált Brewer kapta a legnagyobb tapsot.

Erőtől duzzadó

A meccs úgy indult, hogy Szécsi triplával nyitott, majd adott egy asszisztot Czanknak, akit dobás közben faultoltak, és mivel a labda ettől függetlenül célba ért, még jött egy büntető hiba nélkül (6-0). Nem sokkal később, 8-2-nél vendégidőkérés következett, ami után a szekszárdiak jobbára távoli dobásokkal próbálták meg tartani a lépést. A 6. perc elején Rymarenko révén a második triplájukat jegyezhették a látogatók (14-10), ami után a DVTK-játékosok több büntetőt is dobhattak, lévén a kék mezeseknek már megvolt az ötödik szabálytalanságuk (20-14). A játékrész hajrájában a csereként beállt Demirovic már a harmadik személyi hibáját szedte össze, a szekszárdiak tizedik faultja után pedig az erőtől duzzadó játékot bemutató Szécsi értékesített két büntetőt. 13 pontra hizlalva ezzel saját termését, éppen annyi pontot elérve, ahány büntetőt dobhatott és értéksített hibátlanul az első negyedben a DVTK (26-17).

A második játékrész elején Rasheeed tolta 10 pont fölé a hazai előnyt (28-17), aztán a folytatásban két percet kellett várni az újabb hazai gólra, ami Horti kezéből érkezett, gyors egymásutánban kétszer, majd amikor egy villám ellentámadás végén Szécsi ismét eredményes volt, szekszárdi időkérés következett (34-20). Vendégfaragás után (34-24) Rasheed vert be egy triplát a 16. percben, ami után Studer Zs. és Likhtarovich is ugyanilyen értékű dobást jegyzett, majd utóbbi duplája után (42-27), Rymarenko szintén hármast (42-30). A negyed utolsó percében tíz ponton belülre jöttek fel a vendégek, a sok faultot kiosztó hazaiakkal szemben egy percen belül hét pontot is hoztak, miközben Horti sportszerűtlen hibája után összeszedte negyedik faultját is (42-37).

Fordulás után

A harmadik negyed elején Jovanovic is megkapta negyedik faultját, Hodges triplája és duplája között. Aztán a 22. percben Hodges újabb trojkát hintett (50-38), majd Rasheed­nek lett meg a negyedik személyi hibája, ezután pedig újra Hodges volt eredményes. Miután az amerikai kosaras zsinórban a tizedik pontját is megszerezte két percen belül, Djokic edző kért időt (52-38). A visszatérés után Szécsi triplája után nem sokkal két büntetőt értékesített, majd negyedik hazai játékosként ő is elkövette negyedik személyi hibáját (57-41), amikor még csak a 26. percben járt a meccs. A négy faultosok közül elsőként Jovanovic szállt ki a meccsből, a Szekszárd pedig feljött 10 pontra (62-52). Czank viszont jókor hintett hármast, majd adott asszisztot Likhtarovichnak a negyed végén (67-52).

Czank duplája után a játékvezetők úgy pontozták ki Szécsit, hogy egy méterre volt védekezésben az emberétől. A következő percben Horti esett el három vendég játékos között, hordágyon kellett elvinni, ezzel az addigi izzó hangulat tovább hevült, hiszen három magas emberrel volt mínuszban a DVTK, miközben 15 pont volt az előnye (69-54).

Szabó P. jött be magasítani a hazaiakat, majd miután 69-59-nél Czank újabb hármast szerzett, a szokatlan összetételben, szerkezetben játszó piros-fehérek (Horváth B., Likhtarovich, Czank, Hodges, Szabó P.) arra álltak rá, hogy a 24 másodperces támadóidő végén eresszenek el dobást. 2:47 volt hátra, amikor a Diósgyőr időt kért (74-64), de a hajrában Szabó P. oroszlánként küzdve harcolt Barber ellen a palánk alatt, és minden hazai játékos óriási szívvel küzdött, és minden nehézség ellenére csak sikerült legyűrniük a szekszárdiakat, bebirkózni magukat az elődöntőbe.


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Atomerőmű KSC Szekszárd

76-68 (26-17, 16-20, 25-15, 9-16)

Miskolc, 1000 néző. V.: Papp, Farkas G., Minár.

Aluinvent-DVTK: CZANK (15/6), Likhtarovich (9/3), HODGES (16/6), Horti (6), SZÉCSI (20/6). Csere: Jovanovic (-), Horváth B. (2), Rasheed (8/3), SZABÓ P. (-). Szakmai igazgató: Miguel de Jesús López Alonso.

Atomerőmű KSC Szekszárd: STUDER Á. (13/9), Scekic (4), Theodoreán (-), Őri (4), BARBER (12). Csere: Demirovic (2), RYMARENKO (16/6), Mansare (10), Studer Zs. (7/3), Tamis (-). Vezetőedző: Zeljko Djokic.

Kipontozódott: Jovanovic a 28., Szécsi a 31., Studer Á. a 39. percben.

Miguel de Jesús López Alonso: – Mindenki azt várta, hogy gond nélkül jutunk be a négy közé. Ezzel szemben egy nagyon nehéz párharcon vagyunk túl, sok problémával kellett szembesülnünk ezen a meccsen is. Örülünk a sikernek, és ezt a győzelmet a közönségen túl Brewernek és Hortinak ajánljuk. Reméljük, utóbbi játékos sérülése nem olyan, ami miatt ne számíthatnánk rá a folytatásban.

Zeljko Djokic: – Gratulálok a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz, tudtak javítani az utolsó mérkőzésre, elsősorban védekezésben, aminek nem találtuk az ellenszerét. Mi az első és a harmadik negyedben gyengén védekeztünk, így el tudott menni ellenfelünk. Nagyon sajnálom, hogy Horti megsérült, a meccs előtt imádkoztam azért, hogy a múltkor sokat, 40 percet játszó játékosoknak ne legyen bajuk, mert még ezt is a nyakunkba varrják, és nem a fáradtság számlájára írják.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 2-1, az Aluinvent-DVTK javára.

Az Aluinvent-DVTK a rájátszás következő körében az elődöntőben játszik, ellenfele ennek a körnek az első meccsén szombaton 18.30-tól, a miskolci városi sportcsarnokban a szerdán 18.00-tól megrendezésre kerülő CMB CARGO UNI Győr – Ceglédi EKK meccs győztese lesz.


A negyeddöntők keddi másik meccsén: PINKK-Pécsi 424 – PEAC-Pécs 58-50 (15-13, 11-10, 13-15, 19-12). A párharcot a PINKK-Pécsi 424 nyerte, így ők lesznek az elődöntőbe már korábban bejutott Uniqa Sopron ellenfele.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!