Sport

2016.03.06. 09:04

Vegyész RC: Nem adnának játszmát a házigazdának

Kazincbarcika - Vasárnap 15.30-tól Sümeg – Vegyész RC találkozó a férfi röp­labda NB I-ben.

Kazincbarcika - Vasárnap 15.30-tól Sümeg – Vegyész RC találkozó a férfi röp­labda NB I-ben.

A férfi NB I alapszakaszának utolsó fordulójában eredetileg 18 órára írták ki a kezdési időpontot, amely néhány napja két és fél órával korábbra jött előre.

Dudás András ügyvezető tett ebben az ügyben lépéseket, elsősorban azért, hogy nagy a távolság a két település, Kazincbarcika, valamint Sümeg között, s egy későbbi kezdés hétfő hajnali hazaérkezést jelentett volna, márpedig több játékosnak munkába, iskolába kell mennie. Örülünk annak, hogy ezt meg tudtuk beszélni a dunántúliak képviselőivel, köszönjük, hogy a módosításban partnerek voltak – tette hozzá mindehhez Toma Sándor, a Vegyész RC vezetőedzője.

Nincs módosítás

Mivel az észak-borsodiak végső alapszakasz-helyezését, a harmadik pozíciót ez a mérkőzés nem befolyásolja, így azt kérdeztük a trénertől, hogy mindezt figyelembe véve mi lesz a céljuk vasárnap.

– Ha az van a kérdésben, hogy pihentetünk, itthon hagyunk-e valakit emiatt, akkor arra az a válaszom, hogy nem – árulta el Toma Sándor. – Az elvárás mindig a győzelem megszerzése, ebben nincs módosítás, már csak azért sem, mert a barcikai találkozónkon keményen harcolt a Sümeg, főleg a harmadik szettben, amit meg is nyertek. Stabil, jó röplabdát szeretnénk mutatni, s játszmavesztés nélkül hozni a pontokat, ezt maguk a játékosok is így gondolják. Az a nyolc ember, aki az utóbbi időben állandóan a pályán van, kezd összeérni, mindig vannak erős periódusaink, ezek egyre hosszabbak. A lényeg, hogy a nyitások hatékonyak legyenek, a fogadások pedig stabilak. Ha rendesen, odafigyelve játszunk, akkor nem szabad, hogy problémát jelentsen ennek a mérkőzésnek a biztos lehozása, de azért a Sümegben is vannak jó játékosok…

Jobban megmarad

Toma Sándor hozzáfűzte továbbá azt is, hogy miként minden ellenfelet, úgy a soros dunántúli riválist is kielemezték a héten.

– Mindig tartunk videózást, megnézzük az ellenfél alapjátékát, valamint magukat az egyéneket is – mondta a VRCK szakmai munkájának irányítója. – Figyeljük, hogy ki mit hová üt, hová szervál, és persze azt, hogy nekünk kit kell keresnünk a saját akcióinknál. Lényeges megtekinteni a mozgásokat, a helyezkedéseket, ezek is árulkodóak, hogy mindenkinek legyen meg mindez fejben, képileg. Ezzel különben nincs probléma, sokszor a játékosnak jobban megvan, hogy mit csinált a másik oldal a legutóbbi találkozón. Aki benn van a küzdőtéren, abban ez jobban megmarad. A hét közben különben gyakoroltuk a saját játékunkat is, de nem hagytuk el az egyéni képzést sem.

Negyeddöntő a Dunaferrel

A negyeddöntő már a jövő héten elkezdődik a férfi röplabda NB I-ben. A 3. helyen zárt Vegyész RC-Kazincbarcika riválisa a Dunaferr SE (6.) lesz, a párharc az egyik fél két sikeréig tart majd. Az első felvonást március 12-én, szombaton 17.30-tól rendezik a vegyészvárosban, a másodikat március 17-én, csütörtökön 17 órától Dunaújvárosban, s amennyiben szükséges, a harmadik meccset március 20-án, vasárnap 17.30-tól újra Kazincbarcikán.

– Itt van a nyakunkon a play-off, s azért is kell egy jó sümegi mérkőzés, hogy felkészüljünk, hogy „nyomjuk” most és majd akkor is az ellenfelet – nyilatkozta mindehhez Toma Sándor. – Egy másik fázis jön a bajnokságban, komolyodik a küzdelem, minden egyes mozdulatnak jelentősége lesz, így tűzben kell lennie mindenkinek.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!