Sport

2016.03.12. 10:53

MVLC: Törleszteni akarnak a hazai vereségért

Mezőkövesd - Szombat este az Orosházi FKSE vendége lesz a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Szombat este az Orosházi FKSE vendége lesz a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

A két, az alsóházban tanyázó, így egymással rivalizáló gárda 18 órától mérkőzik a viharsarki városban. A békésiek 16, a borsodiak 15 ponttal rendelkeznek, így csak döntetlennél marad minden a régiben, a vendégsiker azonban „forgást” hozhat.

Érdekes előélet

– Valóban van egy előélete a mérkőzésnek – mondta Skaliczki László, a matyóvárosiak nyáron Békéscsabára távozó vezetőedzője. – Az orosháziakat hazai környezetben vertük meg a Magyar Kupában, az ott kiharcolt sikerünkkel lettünk ismét a négyes döntő tagjai, viszont hazai környezetben veszítettünk velük szemben. Az OFKSE több játékost is igazolt, az elmúlt hetekben jó eredményeket mutatott fel például a Balatonfüred és a PLER ellen, de mi sem tétlenkedtünk, háromszor is nyertünk itthoni környezetben. Mindkét társaság nagy küzdelmet vív a bónuszpontokért, egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy ki és hány egységgel kezdi majd a rájátszást. A mostani hatvan perc az alapszakasz utolsó meccse, ezért azt mondtam a fiúknak, hogy játsszanak nyugodtan, kézilabdázzanak könnyedén, de ne könnyelműen. Most vendégként kell visszavágnunk a hazai pályán elszenvedett bajnoki fiaskóért, a hőn áhított sikerünk akkor születhet meg, ha teljesítményünkből kiiktatjuk a hullámzást. Ez annyit tesz, hogy ne adjuk el a labdákat, ne vétsünk technikai hibákat, vagyis játékunk minősége haladja meg az átlagost.

Az egyéni tényezők

A mesteredző néhány szakmai és taktikai finomságot is elárult a mérkőzésről. Először megemlítette, hogy fiainak meg kell akadályozniuk a hazai lerohanásokat, és beállósaikat is ki kell kapcsolniuk, majd saját alakulatáról így szólt:

– Nekünk a pozícióját már elfoglalt védelemmel szemben sokat kell majd keresztbe mozognunk. Ha kétoldalasok leszünk, átlövőink és szélsőink balról és jobbról is hozzák magukat, akkor nem jövünk majd haza üres kézzel. Az egyéni tényezők szintén nagyon fontosak: akkor ugrásszerűen megnőnek az esélyeink, ha keretünk tagjai közül legkevesebb négyen-hatan kiemelkedő játékkal rukkolnak ki. Tanítványaim közül sokan remek formát árultak el az elmúlt hetekben, s most is arra számítok, hogy többen igencsak odateszik magukat Orosházán.

A vendégcsapat valamennyi játékosa egészséges, így ezúttal csak kellemes gondjai vannak a vezetőedzőnek.

ÉM-KT

Ugyanazok dirigálnak

Az Orosházi FKSE – Mezőkövesdi KC mérkőzést ugyanaz a két játékvezető dirigálja, mint az „odavágón”. Október 31-én Bofinert és Oláh fújta a sípot, s akkor 26-21-es vendégsiker született. Ma a Viharsarokban ugyanez a duó irányítja a játékot – ebből azonban semmilyen következtetést nem lehet levonni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!