Sport

2016.03.09. 21:10

Labdarúgó NB I - Ismét legyőzte a sereghajtót a listavezető FTC

Békéscsaba - Az éllovas Ferencváros egygólos győzelmet aratott szerdán a sereghajtó Békéscsaba otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Békéscsaba - Az éllovas Ferencváros egygólos győzelmet aratott szerdán a sereghajtó Békéscsaba otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

A két csapat szűk egy hónapja is találkozott egymással ugyanitt, akkor ugyancsak 1-0-ra nyertek a fővárosiak.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Békéscsaba 1912 Előre-Ferencváros 0-1 (0-1)

Békéscsaba, 2400 néző, v.: Pintér

gólszerző: Radó (44.)

sárga lap: Piermayr (32.), illetve Dilaver (93.)

Békéscsaba:

Poleksic - Bényei (Paukner, 84.), Vaskó, Damjanovic, Fabio Guaru - Eccleston (Takács P., 67.), Spitzmüller - Piermayr, Laczkó, Calvente - Punosevac (Birtalan, 76.)

FTC:

Dibusz - Dilaver, Leandro, Cukic, Ramírez - Pintér Á. (Nagy Á., a szünetben), Gera - Lamah (Hajnal, 76.), Trinks (Varga R., 76.), Radó - Böde

A kijelölt játékvezetői csapat tagjai közül hárman a meccsre tartva - vétlen félként - közúti balesetet és sérüléseket szenvedtek. Viszokai László, Oláh Gábor és Becséri Gergely így nem tudta ellátni feladatát, ezért a szövetség játékvezető bizottsága a tartalékok közül kért fel új asszisztenseket. Az eredetileg kijelölt vezetőbíró, Pintér Csaba munkáját ifj. Kormányos Gábor, Szvetnyik Bence, Berger József és Nazsa Tamás segítették a találkozón.

Az első félidő első fele óriási FTC-fölényt hozott, mintegy fél óra után azonban kiegyenlítettebbé vált a játék. A szünethez közeledve kihagytak egy óriási helyzetet a csabaiak, közvetlenül a félidő vége előtt pedig a zöld-fehérek jutottak előnyhöz, miután Radó lecsapott egy levágódó labdára, és a jobb alsó sarokba lőtt.

A fordulás után mindkét oldalon kialakultak kisebb-nagyobb helyzetek, a hajrában pedig mindent megtett az egyenlítésért a hazai csapat - Dibusz többször bravúrral hárított -, de több gól már nem esett.

A listavezető Ferencváros két nyeretlen meccs után győzött ismét, s jelenleg húsz pont előnnyel vezeti a tabellát.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!