Sport

2016.03.02. 09:23

FC Tiszaújváros: A hevesi kisközség gólvágója szép kupabúcsút remél

Tiszaújváros - Szerdán 13.30-tól az NB I-es Újpest a tiszaújvárosiak ellenfele, Magyar Kupa-visszavágón.

Tiszaújváros - Szerdán 13.30-tól az NB I-es Újpest a tiszaújvárosiak ellenfele, Magyar Kupa-visszavágón.

A legjobb 4 közé jutás már a tét a labdarúgó Magyar Kupában, s a sorozatban érdekelt még az NB III-as Termálfürdő FC Tiszaújváros gárdája. A Tisza-partiak a negyeddöntős párharc első felvonását február 10-én vívták az NB I-es Újpest otthonában, ahol 8-1-es vereséget szenvedtek. Pedig a vezetést a dél-borsodiak szerezték meg, Katona Bence révén.

Tudta, kevés lesz

– Jól indult számunkra a mecc­s, mert Shadi Husseintől kaptam egy kiváló labdát a 11. percben és el tudtam rúgni a kapus mellett – mondta lapunknak az újvárosiak csatára. – Kicsit engem is meglepett, hogy tisztán kiléphettem a védők között, hiszen azért az Újpestnél volt három olyan játékos hátul, Heris, Litauszki és Mohl, akik régóta stabil NB I-es futballisták. Tudtam, hogy sok lehetőségünk nem lesz a Szusza Ferenc stadionban, abból a kevés helyzetből kell majd kihasználni minél többet. A mérkőzés végén majdnem dupláztam, csak sajnos fölé fejeltem a labdát… Közben volt egy öngólom is, az ötödik hazai találatnál az én testemről került a játékszer a kapunkba. Az, hogy egy ilyen neves klub otthonában gólt szereztem, szép emlék marad, biztos, hogy sosem fogom elfelejteni.

A 22 éves támadó a kupában remekelő együttesben 8 gólt vállalt már az országos főtáblán, Újpestet megelőzően hármat az ESMTK ellen, egyet a Paks és szintén hármat az Inter CDFSE ellen. Hogy ezek közül melyikre a legbüszkébb?

– Az újpestiek, valamint az ugyancsak NB I-es Paks ellen szerzettre – árulta el Katona Bence. – Akkor, a tavaly október 14-i mérkőzésen a 76. percben álltam be csereként, és három perccel később egy kapufáról kipattanó labdát lőttem a vendégek kapujába.

A továbbjutás kérdéséről, a mai, Újpest elleni hazai visszavágóról így nyilatkozott a borsodiak gólfelelőse.

– A továbbjutás már eldőlt, de azt szeretnénk, ha helyt tudnánk állni ezen az összecsapáson – tette hozzá Katona Bence. – Jó lenne megszorítani az Újpestet, mindenképpen úgy akarunk kimenni a pályára, hogy megteszünk mindent, egyrészt magunk miatt, másrészt a szurkolók miatt, akiknek egy jelentős része eljött velünk Újpestre is, ahol végig drukkoltak nekünk.

Megkapta a fricskát

A Tisza-partiak támadója egy kis Heves megyei községből, Mátraballáról származik, ott is él.

– Aprócska falu a miénk, mindenki ismer mindenkit – fogalmazott Katona Bence. – Helyben sokan szeretik a futballt, és természetesen nyomon követik az én eredményeimet is, örültek annak, hogy ilyen messzire eljutottam a TFC-vel. Mondjuk, kaptam fricskát is az újpesti öngól miatt, mondván „Elfelejtettem, hogy térfelet cseréltünk?”

Arra a felvetésre, hogy kupatalálatai miatt vélhetően sok klub szerződésajánlata lapul a zsebében, a csatár ezeket válaszolta:

– Voltak megkeresések, de a téli szünetben semmiképpen sem akartam váltani, hiszen a nyárig szól a kontraktusom, és jól is érzem magam Tiszaújvárosban – hangoztatta Katona Bence. – Amikor vége a bajnokságnak, biztosan le fogunk ülni a klubvezetéssel, s majd megbeszéljük, hogy mi a jó a TFC-nek és nekem is. De ebben a pillanatban ez nem fontos kérdés, most az a lényeg, hogy búcsúzzunk szépen a kupától, és bajnokságban induljunk meg felfelé a táblázaton. Ott jelenleg az utolsó előttiek vagyunk, tehát bőven van min javítanunk.

A Magyar Kupa góllövőlistájának állása

  • 8 gól: Katona Bence (Termálfürdő FC Tiszaújváros).
  • 6 gól: Sallói Dániel (Újpest FC), Kabát Péter (Újpest FC), Enis Bardhi (Újpest FC).
  • 5 gól: Rezes László (Nyíregyháza Spartacus FC), Busai Attila (Ferencváros), Zamostny Balázs (Sopron), Laczkó Milán (Cegléd).

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!