Sport

2016.03.19. 11:06

Fatum-Nyíregyháza - Nekik Mohács kell

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza másodszor is nagy csatában maradt alul a Vasassal szemben.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza másodszor is nagy csatában maradt alul a Vasassal szemben.

Mindent vagy semmit. Na jó, az élet nem áll meg eztán sem, ugyanakkor az egyik fél két győzelméig kiírt párharc első, fővárosi ütközetét öt szettben elbukó Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata csak és kizárólag siker esetén odázhatta volna vasárnapra a döntést.

Az óvatosabbak hideg élelemmel feltankolva érkeztek a Bem-iskolába, újabb hosszú gyürkőzésre számítva. Nem is lett egyhamar vége a mérkőzésnek. Annak a találkozónak, amely a házigazda számára bő egyórás késéssel kezdődött. Két játszmán keresztül a vendégekkel, leginkább pedig önmagukkal küzdöttek a hazaiak. A jelek szerint a nyíregyháziaknak Mohács kell, hogy felébredjenek. A harmadik etapra poraiból támadt fel a Fatum, mindazonáltal már meccslabdája volt a látogatóknak, akikkel Genesis csúnyán kibabrált. A venezuelai feladó egész egyszerűen kiszerválta őket, tovább fokozva az izgalmakat. A negyedik felvonás sem nélkülözte a drámai pillanatokat, mígnem a teljes este során stabilabb Vasas kicsikarta a sikert.

Egy álommal kevesebb, a Kőhalmi-gárda ismét lemaradt az elődöntőről. Az pedig vigasznak is kevés, hogy az angyalföldiek a befejezést követően nem győzték dicsérni ellenfelüket…

KM-KT

Röplabda: NB I., női, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Fatum-Nyíregyháza–Vasas

1:3 (-15, -22, 24, -23)

Bem-iskola, 400 néző, v.: Éva T., Szabó P.

  • Nyíregyháza: Genesis 10, Kovács E. 11, Kioseva 8, Ramdin 19, Valdez 9, Vén E. 7. Csere: Tóth F., Kundrák E. (liberók), Sitku T., Andrejkovics A. 1, Sitkey M. 3, Sikos P. 1, Ilyés B. 3. Edző: Kőhalmi Richárd.
  • Vasas: Vacsi E. 7, De Sousa 6, Miklai Zs. 17, Nagy E. 14, Villám L. 15, Klein 9. Csere: Szombathelyi Sz. (liberó), Windisch 2, Rountree 2. Edző: Jókay Zoltán.
  • Ász: 11–6. Rossz nyitás: 11–5

    Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0 a Vasas javára.

    Mesterszemmel

  • Kőhalmi Richárd: – Másfél szett előnyt adtunk a Vasasnak, plusz hiányoztak az igazán kimagasló teljesítmények.
  • Jókay Zoltán: – Úgy gondolom, ezt a Nyíregyházát nagyon nagy dolog volt kétszer legyőzni. Ellenfelünk mindenkinek nehéz perceket szerzett volna, sajnos, csak egy csapat léphetett tovább. Nekik, és persze saját együttesemnek is gratulálok.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!