Sport

2016.03.23. 12:26

Elszállóban a futsalos vb-álmok

Miskolc - Itthon kapott ki három góllal a magyar férfi futsal-válogatott, világbajnoki selejtezőn.

Miskolc - Itthon kapott ki három góllal a magyar férfi futsal-válogatott, világbajnoki selejtezőn.

Egy héttel ezelőtt kedden több száz néző előtt tartott főpróbát a világbajnoki selejtezőjét megelőzően a magyar férfi futsal-válogatott, a miskolci városi sportcsarnokban. Március idusán a kiváló technikájú Dróth Zoltán góljaival 2-0-ra legyőzött Hollandia után, ezúttal már éles meccsen volt házigazda Magyarország, az olaszok elleni oda-visszavágós vb-selejtező párharc első mérkőzésén, ugyanezen a helyszínen.

A magyar együttes kerete a tulipánosok elleni mérkőzéshez képest annyiban változott, hogy a két fiatal kapus Varsányi és Alasztics most nem volt csapatban, továbbá Rábl sem. Utóbbira azért nem számíthatott Sito Rivera szövetségi kapitány, mivel a korábbi kiállítása miatti eltiltását töltötte az olaszok ellen.

A párharc esélye, így vagy úgy, kimondva, kimondatlanul is az olasz együttes volt. A meccs előtt a magyar oldalon abban reménykedtek, hogy sikerül olyan eredményt elérni Miskolcon, amivel az április 13-ai, az olaszországi Partóban megrendezendő visszavágóra is marad esély.

Az első fele

A mérkőzés első említésre méltó eseményeként az első percben Németh P. bombája szállt a kapu fölé szabadrúgásból, majd az ismerkedést lezárultával Dos Santosról feledkeztek meg a hazai védők, de ő a kapu mellé fejelt. Nem sokkal később Klacsák hagyta ki az első nagy magyar lehetőséget, és még ebben a percben először védett bravúrral Tóth Gy., Dos Santos sistergőse után.

A pörgést jelezve Harnisch lőtt még ugyanebben a minutában centikkel a bal kapufa mellé. Aztán a 8. percben Dos Santos próbálkozott sokadszor, ismét az ő lövését kellett hárítania a hazai cerberusnak. A félidő felére minden olasz mezőnyjátékos szóhoz jutott, ezzel szemben a túloldalon addig két sorra való labdarúgó kapott bizonyítási lehetőséget.

A 11. minutában Canal lapos bombáját spárgázta ki Tóth Gy., majd a túloldalon a kapus merész kifutással mentett a ziccerszerű megugrással induló Dávid elől. A folytatásban Dróth ért el kis híján egy csodagólt, de Mammarella kapus remek reflexszel ért bele a csatár hasonló mozzanatú pöckölésébe.

A 12. percben hazai időkérés után klasszikus kapus nélküli játékra állt át a magyar együttes, majd több mint egy perces altatás után Dróth a jobb alsó sarok mellé lőtt. Két minutummal később Merlin bombázott jobbról a jobb kapufa mellé, aztán a félidő hajrájában Romano nem tudott belefejelni a kapu előtt elsuhanó labdába, így maradt a 0-0 a félidőre, leginkább azért, mert Horváth N. az utolsó másodpercekben 8 méterről, középről csapata legnagyobb helyzetét elhibázta.

Az enyhe olasz fölényt hozó első játékrésznek a végén történt vendég reklamálás a második félidő elejére ért be, Dróth kapott sárgát egy nem egyértelmű esetnél, a szabadrúgásból pedig De Oliveira legurítását Fortino lőtte fölé.

Olasz gólok

A 23. percben bal oldali sarokrúgáshoz jutottak az olaszok, és a hazai védelem közepéről hiába hangzott el, hogy „figyeljetek a 10-esre”, az ebben a mezben a labdát váró Merlinhez csak eljutott De Oliveira szöglete, és akire nem figyeltek, az 8 méterről a kapuba bombázott, 0-1.

A gól után megint az 5 a 4 elleni mezőnyjátékra állt át a magyar csapat, de ennek hamar megitta a levét. Az olasz kapu előtti labdavesztés után Mammarella kapus dobta előre a játékszert, amibe a játékvezetők szerint Fortino fejjel beleért, mielőtt a labda a kapuba ért volna, így a hazaiak heves reklamálása ellenére módosult az eredmény, 0-2.

Aztán a 25. percben ismét mezőnyember, Hosszú húzott kapusdresszt, de ebből csak annyi lett, hogy Komáromi bal alsó sarokra tartó löketét hárította Mammarella. A félidő közepén Fortino bombája jött ki Tóth Gy.-ről, majd a 34. percben végleg eldőlt a mecc­s. Kilyukadt a hazai védelem, Merlin pedig tisztán lőhetett 7 méterről, és nem is hibázta el a ziccert, 0-3.

Háromgólos hátrányban Harnischből lett kapusmezes, és letámadásra jött ki a magyar együttes, de az olasz kapusnak igazából alig akadt védeni valója. Az utolsó előtti perceben utóbbi lőtt az üres magyar kapu mellé, a saját büntetőterületén belülről, ezért az eredmény már nem változott. Összességében a meccs alatt az derült ki, hogy nagy küzdő a magyar csapat, de az olasz azért többet tud és jobb.


Futsal: jegyzőkönyv

Magyarország – Olaszország 0-3 (0-0)

Miskolc, 1200 néző. V.: Zahovic, Niko (szlovének).

Magyarország: Tóth Gy. – Horváth N., Németh P., Komáromi, Dróth. Csere: Dávid, Trencsényi, Klacsák, Harnisch, Szeghy, Öreglaki, Hosszú, Gál. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Olaszország: Mammarella – Romano, De Oliveira, Fortino, Merlin. Csere: Leggiero, Dos Santos, Giassom, Schinná, Ferreira, Honório, Canal, De Luca. Szövetségi kapitány: Roberto Menichelli.

Sárga lap: Dróth a 22., Ferreira a 33. percben.

Gólszerző: Merlin (0-1) a 23., Fortino (0-2) a 24., Merlin (0-3) a 34. percben.

Sito Rivera: – Az első félidőben jól tartottuk magunkat, a második elején előfordultak olyan hibák, amelyeket egy ilyen jó csapat, mint az olasz, nem hagy kihasználatlanul.

Roberto Menichelli: – Taktikusan játszottunk, és sikerült tisztes előnyt szereznünk a hazai visszavágóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!