Sport

2016.02.17. 14:03

Miskolc Steelers: Először nyerték meg a rangos vetélkedést

Miskolc - Kupagyőzelemmel zárta az arénaszezont a Miskolc Steelers.

Miskolc - Kupagyőzelemmel zárta az arénaszezont a Miskolc Steelers.

A két héttel ezelőtti NG Aréna-győzelem után ismét pályára lépett a Miskolc Steelers amerikaifutball-­csapata: ezúttal a fővárosban a 10. alkalommal megrendezett Cellect Aréna kupán indult az amerikai légiósaival megerősített borsodi alakulat. A nagy hagyományokkal rendelkező tornán végig a Steelers akarata érvényesült és a válogatott irányító Vasyl Jordan vezetésével, minden mérkőzését megnyerve a döntőig menetelt. Miskolc csapata a döntőben is folytatta remek sorozatát, és izgalmas mérkőzésen 27-20 arányban legyőzte a Gladiators gárdáját és története során először hódította el a kupát.

Az idén évtizedes múltra visszatekintő amerikaifutball-­csapatot tétmérkőzésen legközelebb április 3-án láthatja a közönség, amikor is a legmagasabb osztály, a HFL idei nyitányán a nagy rivális Nyíregyháza Tigers alakulatát fogadják.



Büszkék lehetnek

– Gratulálok a csapatnak, két hét alatt két aréna kupa és két aranyérem… – mondta Száraz Zsolt vezetőedző. – Boldogok vagyunk és büszkék lehetünk magunkra, hogy Budapest, Győr és Nyíregyháza után Miskolcra is került aranyérem a magyar amerikai futball egyik legrangosabb arénaszezonja után. Jó úton haladunk, és a felkészülésünk első szakasza ezzel véget is ért. A munka innentől áttevődik nagypályára, és készülünk a HFL bajnoki rajtjára az idén is erősnek látszó Nyíregyháza Tigers ellen.

ÉM-MI

Amerikai futball: a tények

  • Alapszakasz : Miskolc Steelers – Debrecen Gladiators 20-0, Győr Sharks – Miskolc Steelers 7-16, Miskolc Steelers – Budapest Titans 15-2.
  • Elődöntő: Miskolc Steelers – Budapest Wolves 28-13.
  • Döntő: Miskolc Steelers – Debrecen Gladiators 27-20.
  • Támadó MVP: Vasyl Jordan (Miskolc Steelers)
  • Védő MVP: Troy Rice (Miskolc Steelers)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!