Sport

2016.02.05. 08:14

Egy részsikert már elkönyvelhetnek a Jegesmedvék

Miskolc, Budapest - Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában csütörtök este Budapesten játszottak a Macik.

Miskolc, Budapest - Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában csütörtök este Budapesten játszottak a Macik.

Dudas, Leppanen és Hajós nélkül vetette magát a küzdelembe a népkerti együttes, amelynek mindössze egy pont kellett ahhoz, hogy a Mol Liga 2015/2016-os szezonjában megszerezze az alapszakasz-elsőséget. A mérkőzés eleje a lehető legjobban alakult a miskolci piros-feketék számára, ugyanis már a 3. perc elején előnybe kerültek, miután Cseter–Dansereau összjáték után utóbbi lőtte a korongot az egykori borsodi kapus, Budai K. mögé. Öt és fél perc elteltével a Ferencvárosnak sikerült egalizálnia az állást, ekkor a budapestiek 71-ese, Luomala találta meg a rést – ugyanúgy egyenlő létszámban, mint korábban a DVTK légiósai.

Megnyugtatónak tűnt

A második harmadra kiválóan érkezett vissza a címvédő, amely a 22. percben újfent előnybe került, Boorast nem tudták megakadályozni a találat szerzésében az FTC játékosai. Akartak a Macik, amit mi sem jelzett, hogy a 28. perc közepén – az előtte asszisztot kiosztó – Tóth A. „gólozott”, így némileg megnyugtatónak tűnt az előny egy olyan meccsen, amelyen a Ferencvárosnak már nem volt igazából tét, hiszen korábban eldőlt, hogy a hatodik helyen még éppen becsúszik a negyeddöntőbe (ottani ellenfele a Fehérvár AV 19 lesz). Egymás után két 2 perces kiállítást beszedtek a vendégek, közben a hazaiak svéd mestere lecserélte Budai K.-t Soósra. A 38. percben a szintén volt népkerti, Dubek zárkóztatta a zöldeket (2-3), ám a felvonás utolsó percét – Suoraniemi kiállítása miatt – hátrányban harcolták végig Lévaiék, de ennyi idő nem volt elég a Jegesmedvéknek ahhoz, hogy „négyre” lépjenek.

Előnyben ment

Ami nem ment az egyik végén, az ment a következő elején: még érvényben volt a ferencvárosi légiós büntetése, amikor egy Dansereau–Booras akció meghozta a következő borsodi gólt. 48:17-nél csapatbüntetést kaptak a budapestiek (túl sok játékos a jégen), s ezt a lehetőséget sem szalasztotta el a DVTK, jelesül Somogyi (2-5). A hajrában még Fekti is beköszönt, illetve Booras triplázott, míg a meccs záró találata Suoraniemié lett, de összességében a vendégek simán nyertek, és szerezték meg ezzel az alapszakasz-elsőséget.

- ÉM-MI -

Jegyzőkönyv

Ferencváros – DVTK Jegesmedvék 3-7 (1-1, 1-2, 1-4)

Budapest, 250 néző. V.: Kincses, Németh, Mizsák, Muzsik.

Ferencváros: Budai – Lévai, Hietamaki, Dubek 1, Fliszár, Tendler – Suoraniemi 1 (1), Pál Zs., Manninen (2), Kiss G., Luomala 1 – Erdélyi, Üveges, Kovács, Komjáti, Papp Cs. – Valecko (1), Hüffner, Soós (k). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DVTK Jegesmedvék: Gyenes – Gőz, Sagert, Galanisz (1), Somogyi 1 (1), Booras 3 (1) – Smith, Clarke (1), Tóth A. 1 (1), Dansereau 1 (2), Cseter (2) – Vojtkó, Láda, Miskolczi, Pavuk, Fekti 1 – Ritó, Popovics, Adorján (k). Vezetőedző: Jason Morgan.

Greg Lindqvist: – Nekünk már semmilyen téttel nem bírt a találkozó, hiszen korábban eldőlt, hogy bejutottunk a rájátszásba, ezért csak arra figyeltünk, hogy mindenki a jégre kerüljön és senki se sérüljön meg.

Jason Morgan: – Amiért jöttünk, azt elértük, megnyertük a meccset, így megvan a hazai pálya előnye. Sokgólos mérkőzés volt, amelyen emiatt jól szórakozott a közönség.

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!