Sport

2016.02.13. 12:48

A Macik nem pályáznak a kupadöntőre

Miskolc - Pénteken tartották a jégkorong Mol Liga ülését, amelyen aktuális kérdések kerültek terítékre.

Miskolc - Pénteken tartották a jégkorong Mol Liga ülését, amelyen aktuális kérdések kerültek terítékre.

A DVTK Jegesmedvék csapatát – a klubot működtető gazdasági társaság képviseletében – Egri István, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület elnöke képviselte, aki először a Mol Liga-elődöntő menetrendjéről számolt be:

– Az köztudott, hogy az alapszakasz nyerteseként mi kihagyjuk a negyeddöntőt, és február 24-én kezdjük az elődöntő mérkőzéseit. Szóba került a lebonyolítás módja, s bár az időpontok elvben már megvannak, ezek nem tekinthetők véglegesnek. Ugyanis még hátravan a televíziós társasággal való egyeztetés, így könnyen elképzelhető, hogy a tervezett szerdai és csütörtöki itthoni játéknapok átkerülnek péntekre és szombatra. Nekünk természetesen nagyon fontos a nyilvánosság, az, hogy aki csak akar, lásson minket, de ettől talán még lényegesebb, hogy kiszolgáljuk saját közönségünket. Hangsúlyozom: ezek az én és a mi vágyaink, hamarosan eldől, hogy valóra válnak-e.

Vb-szisztéma

A rájátszás műsora egyébként meglehetősen sajátos. Az elődöntőben négy győzelem szükséges a továbbjutáshoz, vagyis egy párharc négy, öt, hat, vagy hét mérkőzésig tarthat. A szövetségi kapitány, Rich Chernomaz azt kérte a liga képviselőitől, hogy járuljanak hozzá a világbajnoksághoz hasonló lebonyolításhoz. Ennek jegyében 2-2-1-1-1-es a forma: mindez „lefordítva” annyit jelent, hogy az egymást követő napokon kétszer hazai pályán szerepelnek a piros-feketék, majd ugyancsak egymás után két idegenbeli fellépés következik, majd háromnaponként jönnek a hazai és a vendég környezetben vívandó meccsek. A negyedik találkozó után természetesen minden további meccs feltételes, hiszen a csata 4-0-ra is végződhet.

– Nekünk teljesen mindegy, hogy a Debreceni HK vagy az Újpesti TE gárdájával csapunk majd össze – folytatta Egri István. – Mellettünk szól a lényegesen nagyobb tudás, aztán a kedvezményezettség, itthon szereplünk többször, persze csak akkor, ha kell. Egyébként legkésőbb február 21-én válik majd ismertté soron következő ellenfelünk kiléte.

Négyes döntő Debrecenben?

A klubelnöktől érdeklődtünk a Magyar Kupa fináléjáról is. Egri István válaszában elmondta: a DVTK Jegesmedvék képviseletében nem jelentkezett rá a rendezvényre, mert mint hangsúlyozta, jelenleg nem rendelkeznek az ehhez nélkülözhetetlenül szükséges anyagi eszközökkel. Arra a kérdésre, hogy akkor hol tartják majd március utolsó hétvégéjén vagy április első hetében a kupadöntőt, a hokisport helyi első embere így felelt: „Tudomásom szerint Debrecen pályázik az eseményre”.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!