Sport

2016.01.18. 13:03

Vegyész RC: Nyugodt, izgalommentes mérkőzés

Debrecen, Kazincbarcika - Idegenben vívott bajnoki találkozót szombaton délután a Vegyész RC Kazincbarcika együttese.

Debrecen, Kazincbarcika - Idegenben vívott bajnoki találkozót szombaton délután a Vegyész RC Kazincbarcika együttese.

Az élvonalbeli férfi röplabda-bajnokság 16. fordulójában könnyed kiruccanás várt a kazincbarcikai együttesre a hét végén, ugyanis a sereghajtó Debrecen fogadta őket. A VRCK-ból az egyik feladó, Lehóczky L. hiányzott, családi okok miatt, így a bemelegítésnél (Toronyai mellett) besegített a junior együttes előkészítője, Pallós Gergő is – aki aztán a nagyoknál nem, hanem a saját korosztályának mérkőzésén jutott szóhoz.

Az első szett elején „szorosban” haladtak a felek (5-4, 9-9, 10-11), aminek az elsődleges oka az volt, hogy az észak-borsodiak viszonylag sokat rontottak nyitásban. Azután kezdte elkapni a ritmust a látogató, ez igaz volt a szervákra és a támadásokra, így apránként elléptek a házigazdától (13-17, 15-20). Szabó D. vezetésével haladt a játszmagyőzelem felé a kék-sárga gárda, amely centerben is hatásosan dolgozott Banai és Juhász révén.

Magukhoz ragadták

A második felvonás elejét sem kezdte rosszul a DEAC (4-5, 7-7), de ezúttal is az történt a küzdőtéren, mint a nyitómenetben. Vagyis: a VRCK egyre fegyelmezettebb lett, „szóltak” a nyitások, illetve az egyes blokk mellett is szépen akcióztak Árváék (9-12, 12-19). A debreceniek támadásait megfelelően olvasta a Barcika, így oda tudtak érni az ütő játékosra, akit sánccal gátoltak meg a pontszerzésben (14-21). A szerényebb képességű hazai együttes próbálta kitenni azt a pályára, amit tud, de a Vegyész a második játszmát is begyűjtötte.

Hamar magához ragadta

A harmadik játékrészben hamar magához ragadta a kezdeményezést a Toma-alakulat (2-6, 4-9), a DEAC-nál pedig kezdett alábbhagyni a lelkesedés. Amikor elérte a tizenöt egységet a Vegyész, szakvezetőjük elkezdett cserélgetni, sorban jöttek le a pályáról a kezdőemberek és helyüket az addigi „pihenők” vették át. Mindez nem törte meg a vendégek lendületét (9-20), mert Budaiék is határozottan, pörgősen tették a dolgukat, ami a trénerük kérése volt feléjük. A VRCK megerőltetés nélkül jutott a három bajnoki ponthoz, jöhet az előrehozott csütörtöki hazai rangadó, a Kecskeméti RC ellen.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Debreceni EAC – Vegyész RC Kazincbarcika

0:3 (–18, –20, –15)

Debrecen, 100 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Debreceni EAC: Bakóczy A., Hubicska, Remete, dr. Tornai, Hegedűs T., Béke. Csere: Mészáros Z. (liberó). Edző: Fodor Antal.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Kovács, Banai, Szabó D., Árva, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Budai, Kozsla, Surányi, Csányi, Bokor. Edző: Toma Sándor.

Fodor Antal: – Örülünk annak, hogy ennyi pontot össze tudtunk gyűjteni a nagyon jó Vegyész ellen.

Toma Sándor: – Kötelező győzelem volt, örülök, hogy a meccs folyamán szépen játékba lendültünk, és fegyelmezett röplabdával lehoztuk ezt a mérkőzést.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!