Sport

2016.01.07. 20:09

U18-as női jégkorong-vb - Vasárnap rajt Miskolcon

Miskolc - Vasárnap kezdődik az U18-as női jégkorong-világbajnokság a Miskolci Jégcsarnokban.

Miskolc - Vasárnap kezdődik az U18-as női jégkorong-világbajnokság a Miskolci Jégcsarnokban.

Buzás Norbert, a magyar csapat vezetőedzője csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a rajt előtt még beiktattak egy edzőmérkőzést, pénteken a zárónapi riválissal, Dániával mérik össze erejüket. Ahogy hangsúlyozta, nehéz ellenfelek ellen lépnek majd pályára. A tornán a házigazda magyar, valamint a dán mellett még a japán, a német, a norvég és a szlovák válogatott vesz részt, s a szakember az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy a szlovákok és a dánok ellen szerinte kifejezetten lesz esélyük a győzelemre.

Buzás Norbert úgy véli, az, hogy a divízió I-ben tudnak játszani, az elmúlt 5-6 év sikere, megfeszített munka eredménye. Mint mondta, jelenleg egy új női válogatottat építenek az utánpótlásban, annyi lány kezdett el ugyanis jégkorongozni, hogy már U15-ös válogatott is van.

A magyar csapat a miskolci vb-n minden játéknapon 19.30 órától játszik majd, a mérkőzésekre ingyenes a belépés.

Egri István, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület elnöke, a szervezőbizottság vezetője emlékeztetett arra, hogy a most tízéves Miskolci Jégcsarnok debütáló nemzetközi eseménye szintén egy U18-as világbajnokság volt, így a mostani vb keretbe foglalja az intézmény első évtizedét.

Megjegyezte: a létesítmény számos tornának, nemzetközi mérkőzésnek adott már otthont és a miskolci hokiszurkolók mindig jó hangulatot teremtettek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!