Sport

2016.01.03. 17:15

Negyedszer lett az év súlyemelő(nő)je Nagy Nikoletta

Ózd - Nagy Nikoletta újult erővel vágott neki az idei esztendőnek, márt a tavaszi Európa-bajnokságra készül.

Ózd - Nagy Nikoletta újult erővel vágott neki az idei esztendőnek, márt a tavaszi Európa-bajnokságra készül.

Ismét az élmezőnyben szerepelt az Európa-bajnokságon, tizedik alkalommal lett magyar bajnok, október 23-án pedig városi kitüntetést kapott. Ezek után még nem volt vége Nagy Nikoletta tavalyi sikereinek, hiszen a sportági szakszövetség a legjobb magyar súlyemelőnek is megválasztotta a 2015-ös teljesítménye alapján. A hazai szövetségek 1964 óta döntetnek a legjobbjaikról, legutóbb 54 sportág adta le a jelölését. A rangos elismerést egyébként negyedszer gyűjtötte be az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club kiválósága, aki az új esztendőnek újult erővel vágott neki. Az alapozást már napokkal ezelőtt megkezdte, a soron következő Európa-bajnokságra.

- Hazai körülmények között készülünk az előttünk álló feladatokra – árulta el Nagy Nikoletta. – Ózdon, a stadionban minden adott a minőségi munkához, ezért a formám és az edzések szempontjából ez a legoptimálisabb. Tavaly elég sokat bajlódtam a térdsérülésemmel, emiatt néhány versenyt is ki kellett hagynom. Ez viszont már a múlté, előre tekintünk, és igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a soron következő nagy nemzetközi viadalra. Az olimpia évében nyilván pokolian erős mezőny érkezik majd az Eb-re, de érzek magamban annyi erőt, hogy ismét ott legyek a legjobbak között. Az év súlyemelője díj egyébként nagyon jól esik, az ilyen díjak nagyon fontosak, megerősítik az embert, hogy az elvégzett munkája nem hiábavaló.

Eredményes utánpótlás

Nikoletta edzője, Fekete József is elégedett volt tanítványa szorgalmával, és a tavaly elért eredményekkel. Az Ózdi SFC elnöke, edzője azonban az utánpótlásra is komoly hangsúlyt fektet, ami az előttünk álló évekre is optimizmussal töltheti el a szakosztály tagjait és az ózdi súlyemelőkért szorítókat.

- Sok ügyes és tehetséges fiatallal dolgozhatom együtt – fogalmazott Fekete József. – A téli szünetben napi két edzést tartottunk a srácoknak és a lányoknak, de az iskolai időszakban is minden nap jönnek a súlyemelő terembe. Tavaly a legnagyobb sikert az utánpótlás tagjai közül Terebesi Adrián érte el, aki magabiztos teljesítménnyel lett serdülő magyar bajnok. Az ő példája is mutatja, hogy érdemes komolyan venni a munkát, mert annak előbb-utóbb meglesz az eredménye. A fiatalok sikerei egyébként oda vezettek, hogy fennállásunk egyik legsikeresebb évén vagyunk túl. Bízom benne, hogy a fejlődés nem áll meg, és 2016-ban még a tavalyi eredményeket is sikerül felülmúlnunk.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!