Sport

2016.01.06. 14:48

Koman már tudja, hogy mit szeretne Egervári

Miskolc - A letakarított műfüves pályán, mínusz 7 fokban indult a Diósgyőr első tréningje kedden.

Miskolc - A letakarított műfüves pályán, mínusz 7 fokban indult a Diósgyőr első tréningje kedden.

Fehér hólepel takarta kedden az Andrássy úti stadiont és annak környékét, ahol a megszokottnál nagyobb volt a nyüzsgés. Ennek oka az volt, hogy a DVTK NB I-es csapatánál erre a délelőttre írta ki az évadnyitó foglalkozást Egervári Sándor, a diósgyőriek vezetőedzője. A székházhoz éppen Árki Gábor sportigazgató érkezett, aki felment az emeletre, majd kevéssel később csatlakozott a trénerhez, Pisont István pályaedzőhöz és Szabó Tamás ügyvezetőhöz, hogy sajtótájékoztató keretében válaszoljanak az újságírók kérdéseire. Elhangzottak felkészülési meccsek, hogy a DVTK jövő szerdán a szlovák Lokomotiv Kosice ellen kezd, míg a törökországi edzőtáborozáson ellenfél lehet az osztrák Admira Wacker is.

Műtét, család

Koman Vladimirrel korábban jól dolgozott együtt Egervári Sándor, aki az újságírók előtt úgy fogalmazott az irányítóról, hogy bízik abban: a tavasszal képességei maximumát adja.

– Örülök annak, hogy Sanyi bácsi a DVTK-nál vállalt munkát, hiszen a különböző válogatott kereteknél dolgoztunk együtt, vagyis jól ismerjük egymást – nyilatkozta Koman Vladimir. – Tudom, mit vár el egyénileg és csapatszinten, előttem tiszta minden, azon leszek, hogy megvalósítsam az elképzeléseit. Nincs túl sok idő a folytatásig, annak átbeszélésére, amit kér, és amit én teljes mértékben támogatni fogok. Tudom, hogy vezérszerepet szán nekem, nem ő az első, aki ezt kimondja, mindez nem idegen tőlem. Az ősz második felére, úgy érzem, kezdtem kijönni a szürkeségből, szeretném visszaverekedni magam a válogatottba, és minél jobban szerepelni a DVTK-val.

A 26 éves középpályást a téli szabadságáról is kérdeztük: elmondta, előbb válogatott összetartáson vett részt, majd elvégeztek rajta egy orr­sövényműtétet, amely után hazament Krasznodarba a feleségéhez és 7 hónapos kislányához, Amelihez, s január 3-án jött vissza.

Oláh Ferenc, a DVTK szaktanácsadója is résztvevője volt a napnak, nézte a játékosokat, beszélgetett a folyosón lévőkkel, mialatt megveregette a vállát Pisont István pályaedző.

– Az eredményei önmagáért beszélnek, bízunk abban, hogy itt is hasonlóan sikeres lesz – jelentette ki lapunknak a diósgyőri legenda, miután Egervári Sándor leigazolásáról kérdeztük. – Egy korosztály vagyunk, játszottunk is egymás ellen… Remélhetőleg rendbe teszi a csapatot, amely olyan produkcióval fog előrukkolni, ami a szurkolók kedvére lesz.

A 64 éves egykori középpályás nem felejtette el megemlíteni Dobó Zoltán nevét, aki előző nap hunyt el.

10.50-kor indult a keret a hátsó műfüvesre, ahol elkezdődött a tréning.

ÉM-MI


Névsorolvasás

Az első foglalkozáson megjelentek:

  • Kapusok: Antal Botond, Egyed Balázs, Ivan Rados.
  • Mezőnyjátékosok: Bacsa Patrik, Barczi Dávid, Bognár István, Boros Gábor, Csicsvári Milán, Eperjesi Gábor, Egerszegi Tamás, Georges Griffiths, Miroslav Grumic, Senad Husic, James Manjrekar, Kitl Miklós, Koman Vladimir, Kovács Gábor, Kövér Kristóf, Lipták Zoltán, Nemes Milán, Németh Milán, Nikházi Márk, Novothny Soma, Drazen Okuka, Takács Tamás, Ternován Patrik.

  • Az edzést kihagyók:

  • Bősz Levente, Halmai Ramon, Tamás Márk.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!