Sport

2016.01.25. 16:35

Kérdés, hogy merre vezet a jövőben a Macik útja?

Miskolc - Elterjedt a híre, hogy a DVTK Jegesmedvék benyújtotta tagfelvételi kérelmét az osztrák profiliga néven ismert EBEL-be.

Miskolc - Elterjedt a híre, hogy a DVTK Jegesmedvék benyújtotta tagfelvételi kérelmét az osztrák profiliga néven ismert EBEL-be.

Erről kérdeztük Egri Istvánt, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület elnökét, a sportág helyi első emberét, aki így felelt:

– A hír igaz, de ebben semmi új nincs, egyszerűen az útkeresésnél tartunk. Szeretnénk, ha erősebb bajnokságban játszani és ennek érdekében folyamatosan tárgyalunk az EBEL vezérkarával, de kapcsolatban állunk a különböző szintű szlovák bajnokságok és ligák képviselőivel is. A két „helyen” eltérőek a feltételek, más és más szempontoknak kell megfelelni a kandidálás során. Szándékunkat bejelentettük a Magyar Jégkorong Szövetségnek, a Mol Ligának és elképzelésünkről mindenki tud. Nekünk valójában az lenne jó, ha a Mol Liga erősödne meg, ugyanis a jelenlegi helyzet szerint – a pontok alapján – van két kiemelkedő gárda, a többi pedig szerényebb képességű. Egyedül a MAC Budapest csapatával vívunk kiélezett küzdelmet, holott az vinné előre a magyar jégkorongot és minket is, ha sokesélyes lenne a küzdelemsorozat. A honi hokit húsz éve elsősorban a Fehérvár AV19 viszi előre, ez az alakulat adja a magyar válogatott gerincét is, így erőn felüli terhet cipel. A jövő útja számunkra csak az lehet, hogy színvonalasabb sorozat tagjai legyünk, a Mol Ligától jobb bajnokságba kerüljünk, viszont a szándék is más, meg a tények is. Még nem tudjuk, hol kötünk ki, merre folytatjuk, erről még korai beszélni.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!