Sport

2016.01.30. 12:11

Elkerülnék, hogy a „srácok” meglepjék őket

Kazincbarcika - Szombaton 16 órától Dunaújvárosban játszik bajnoki meccset a Vegyész RC csapata.

Kazincbarcika - Szombaton 16 órától Dunaújvárosban játszik bajnoki meccset a Vegyész RC csapata.

A férfi NB I-es tabellán jelenleg harmadik kazincbarcikaiak a hét közben edzőmeccset vívtak hazai környezetben, mégpedig azzal a szlovák VK Sport Kosicével, amelynél január 13-án ők tettek látogatást. A két együttes négy szettet tudott le a sportcsarnokban, a végeredmény pedig 2:2 lett.

Hasznos találkozók

– Már az első közös felkészülési találkozónk után is elmondtam, hogy számunkra mennyire hasznosak ezek a közös találkozók, mert a kassai csapat nagyon magas szintet képvisel – hangsúlyozta Toma Sándor, a VRCK vezetőedzője. – Bármikor lesz ilyen lehetőségünk, azt meg fogjuk ragadni, már nagyjából meg is beszéltük a legközelebbi meccset, méghozzá február 12-re, péntekre. Akkor azért tudunk kiutazni hozzájuk, mert a Magyar Röplabda Szövetség ekkor, 11-én és 12-én rendezi meg Érden a 2016-os Magyar Kupa-finálét, az első napon a férfiakét, a másodikon a hölgyekét.

Az természetes, hogy csütörtökön ott leszünk a kupadöntőn, hiszen ez egy jó alkalom arra, hogy megnézzük és videót készítsünk ellenfeleinkről. Visszatérve a hétközi felmérőre: az első két játszmát azokkal csináltuk, akik jobbára a kezdőben kapnak helyet, a harmadikban és a negyedikben pedig a többiek jutottak szóhoz. Mindkét formáció megcsinálta azokat a pályán, amiket kértem, elégedett voltam azzal, amit mutattak.

Az élvonal alapszakaszának 18. fordulójában ma 16 órától a Dunaferr SE vendége lesz az észak-borsodi gárda.

Közel kétszer annyi

– Egy fiatal, lelkes csapat a dunaújvárosi, gyakorlatilag az összes játékosa korosztályos válogatott – jelezte Toma Sándor. – A tavalyi első közös bajnokinkon, itthon csak szenvedve tudtuk őket 3:2-re legyőzni, igaz, egyrészt még nem voltunk úgy egyben, mint most, másrészt végig keményen küzdött a Dunaferr. Amennyiben azonban megnézzük a táblázatot, azért kitűnik a különbség, hiszen majdnem kétszer annyi pontunk van, mint nekik, bár könnyen őket sem lehet venni, már csak azért sem, mert nemrég megverték a Sümeget, a Dágot és a Szolnokot is.

Szóval jó formát kell mutatnunk és maximálisan koncentrálnunk kell ahhoz, hogy ezeket a nagyon agilis srácokat megtörjük. Úgy érzem, a játékosok egyre jobb teljesítményt tesznek ki a pályán, a technikai dolgokban rengeteget fejlődtünk, de igaz ez a mezőnymunkára és a blokkokra is, szerintem amikorra igazán kell, addigra teljesen össze fog állni a társaság.

A Vegyész RCK-ban az elmúlt időszakban Lehóczky családi okok miatt nem játszott, ám a héten már újra teljes intenzitással tréningezett, így minden bizonnyal ő is ott lesz ma Dunaújvárosban.

ÉM-MI


Tévés rangadó

A bajnokság 20. fordulójában, a 7. hét végén Kaposvárra látogat majd a Vegyész RC-Kazincbarcika együttese. Most még február 20., 17 óra a hivatalos játéknap és kezdési időpont, de Toma Sándor tájékoztatása szerint a rangadó – miután vélhetően a köztelevízió sportcsatornája közvetíteni fogja – módosul majd a napokban február 18., csütörtök 18 órára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!