Sport

2016.01.31. 15:15

Az internet elé szólítják, hívják a szurkolókat

Miskolc - Hatcsapatos amerikaifoci-tornát rendeznek január 31-én Miskolcon.

Miskolc - Hatcsapatos amerikaifoci-tornát rendeznek január 31-én Miskolcon.

Január utolsó napján, vasárnap 10 órától nemzetközi tornát rendez a Miskolc Steelleaders Sport Egyesület. Amerikai futballban nem formabontó az, hogy télen van egy esemény, ilyenkor ugyanis a csapatok fedett pályán, csarnokokban meccselnek, ezt a szakirodalom Aréna Footballnak hívja, csakhogy ezúttal a szabadban (a miskolci NG Arénában, amely a Várközi Lajos utcán található) küzd meg egymással hat együttes, melyeket a rendezők meginvitáltak az „NG Arena Winter Bowl 2016”-ra.

Egymillió forint

Amint azt a szervezők nevében Molnár Ágnes a Fald fel Amerikát étteremben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: mindig igyekeznek valami újat kitalálni, és most szponzoroknak köszönhetően egy nagyon komoly tornát tudtak összehozni. A „komoly” jelző alatt azt kell érteni, hogy a csatározás összdíjazása 1 millió forint, és ilyenre még sosem volt példa Magyarországon. A győztes 500 000, a második 300 000, a harmadik 100 000 forintot vihet haza, míg a legjobb védekező és támadó játékos 50-50 000 forintot kap. De az „NG Arena Winter Bowl 2016” más tekintetben is kiérdemli az úttörő szerepet.

Miután a helyszín befogadóképessége szűkös, és a csapatok, rendezők, bírók összességében nagy létszámot fognak képviselni, a szurkolók számára az esemény zártkörű. Viszont, hazánkban először élő internetes közvetítés lesz a kupáról, amelybe bárki bekapcsolódhat, ha 10 és 16 óra között rákattint a www.ngarena.hu oldalra. Attól sem kell tartani, ha nem érti a sportágat, ugyanis lesznek szakértők, egyikük a sporttelevízió szakkommentátora, Kovács Sándor, aki két nappal később utazik az Egyesült Államokba, ahol a californiai Santa Clarában február 7-én tartják az idei, 50. Super Bowlt. „Nem titkolt cél az sem, hogy egy kis kedvet csináljunk ehhez a döntőhöz is” – árulta még el ezt Molnár Ágnes.

Spéci eredményjelző

Száraz Zsolt, a házigazda Miskolc Steelers HFL-es együttesének vezetőedzője mindehhez még hozzátette: „Mi vagyunk a legmagasabb osztályú résztvevők, úgyhogy minimum a rájátszásba szeretnénk bekerülni, aztán ott majd dönt a pillanatnyi forma. Természetesen teljes kerettel leszünk, légiósainkkal, Troy Rice-szal, Dion Williams­szel, és Vasyl Jor­dannel. Annak külön örülünk, hogy eljönnek a marosvásárhelyiek, illetve a Grey Wolves nevű formáció sok nagy csatát megélt Budapest Wolves-játékosokkal érkezik. Egyébként újdonság az is, hogy olyan eredményjelző tábla lesz a helyszínen, amely minden adatot mutat majd, tudomásom szerint még ilyen sincs Magyarországon”.

ÉM-MI


A tények

A résztvevő csapatok

  • A csoport: Miskolc Steelers, Budapest Eagles, Mures Monsters (romániai).
  • B csoport: Debrecen Gladiators, Dunaújváros Gorillaz, Budapest Grey Wolves.
  • 10.00–13.00: csoportmérkőzések

    13.00: elődöntő I. (B2-A1)

    13.25: elődöntő II. (B1-A2)

    14.00: mérkőzés az 5. helyért (A3–B3)

    14.25: bronzmérkőzés

    15.00: döntő

    A mérkőzések két 10 perces félidőből állnak, futóórával.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!