Sport

2015.12.21. 08:37

Vívó ob - A BVSC női és a Vasas férfi kardozói védték meg címüket

Budapest - Vasárnap a BVSC női kard- és női párbajtőr-, valamint a Vasas férfi kard-, az UTE női tőr-, és a Balaton Vívó Klub férfi párbajtőr- és a Törekvés férfi tőrcsapatának sikerével ért véget a vívó országos bajnokság. Címet védeni a BVSC női kard- és a Vasas férfi kardcsapata tudott.

Budapest - Vasárnap a BVSC női kard- és női párbajtőr-, valamint a Vasas férfi kard-, az UTE női tőr-, és a Balaton Vívó Klub férfi párbajtőr- és a Törekvés férfi tőrcsapatának sikerével ért véget a vívó országos bajnokság. Címet védeni a BVSC női kard- és a Vasas férfi kardcsapata tudott.

A szervezők szakítottak az évtizedes hagyományokkal, ezúttal nem több nap alatt bonyolították le a csapatversenyeket, hanem egyetlen napba zsúfolták a mérkőzéseket.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok minden terme foglalt volt, előfordult, hogy egyszerre 23 páston zajlottak a küzdelmek. Újítás volt még, hogy az aranyéremről döntő mérkőzések is párhuzamosan zajlottak: egyidőben vívtak a férfi tőrözők és a női kardozók, majd a női párbajtőrözők és a férfi kardozók, végül a női tőrözők és a férfi párbajtőrözők léptek pástra a fináléban.

Férfi tőrben a tavaly ezüstérmes Törekvés az elődöntőben legyőzte a címvédő Építők SC-t, majd a döntőben is nyert, megszerezve ezzel az egyesület vívószakosztályának 100. országos bajnoki aranyérmét minden korosztályt tekintve.

Női kardban megismétlődött a tavalyi döntő a BVSC és az MTK között, a Vasutasok pedig megvédték címüket.

A férfi kardozóknál a címvédő Vasas ellenfele a döntőben a tavalyi bronzérmes Gödöllő volt, a piros-kékeknél ezúttal pástra lépett az egyéni bajnokságot kihagyó olimpiai bajnok Szilágyi Áron, és aranyéremre vezette csapatát.

Női párbajtőrben a BVSC az elődöntőben legyőzte a címvédő BHSE csapatát, majd a dobogó tetejére is felállhatott.

Az utolsó két finálé a tavalyi döntők megismétlése volt a BHSE és az UTE női tőr, valamint a BHSE és a Balaton Vívó Klub férfi párbajtőr csapatai között. Egyik szakágban sem tudta megvédeni címét a tavalyi győztes, így az UTE és a Balaton Vívó Klub lett a bajnok.


Ob, csapateredmények

férfi kard:

elődöntő:

Vasas I.-Vasas II. 45-27

GEAC I.-MTK I. 45-40

a 3. helyért:

Vasas II.-MTK I. 45-34

döntő:

Vasas I.-GEAC I. 45-24

A végeredmény: 1. Vasas I. (Csaba Márton Bence, Ravasz Etele, Szatmári András, Szilágyi Áron), 2. GEAC I. (Bancsics Máté, Gémesi Bence, Gémesi Csanád, Gémesei Huba), 3. Vasas II. (Habony Viktor, Nagy Pál, Nagy Zsolt, Vörös Bálint)

női kard:

elődöntő:

MTK-UTE 45-26

BVSC I.-Kárpáti 45-35

a 3. helyért:

UTE-Kárpáti 45-41

döntő:

BVSC I.-MTK 45-39

A végeredmény: 1. BVSC I. (Kelecsényi Mirabella, Mikulik Júlia, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata), 2. MTK (Garam Nóra, Gárdos Judit, Márton Anna Orsolya, Mihalik Nóra), 3. UTE (Kotán Adrienn, László Luca, Szabó Boglárka, Széplaki Virág Zsófia)

férfi párbajtőr:

elődöntő:

Balaton Vívó Klub-Vasas I. 38-33

BHSE-BVSC I. 45-29

a 3. helyért:

Vasas I.-BVSC I. 45-40

döntő:

Balaton Vívó Klub-BHSE 43-36

A végeredmény: 1. Balaton Vívó Klub (File Mátyás, Hanczvikkel Márk, Rédli András, Siklósi Gergely), 2. BHSE (Boczkó Gábor, Cho Taeun Sándor, Harsányi Gergő, Somfai Péter), 3. Vasas I. (Bányai Zsombor, Buta Levente, Fenyvesi Csaba, Nagy Dávid)

női párbajtőr:

elődöntő:

OMS-Tata - Ava Békéscsaba 40-35

BVSC-BHSE 45-43

a 3. helyért:

BHSE-Ava Békéscsaba 45-29

döntő:

BVSC - OMS-Tata 45-40

A végeredmény: 1. BVSC (Borsody Emma, Honti-Kiss Dominika, Révész Julianna, Szabó Laura), 2. OMS Tata (Felker Adrienn, Gnám Tamara, Kovács Sarolta, Kun Anna), 3. BHSE (Bossányi-Jung Alexandra, Budai Dorina, Juhász Helga, Várnai Vivien)

férfi tőr:

elődöntő:

Törekvés I.-Építők SC 45-36

UTE I.-BHSE I. 45-43

a 3. helyért:

Építők SC-BHSE I. 45-32

döntő:

Törekvés I.-UTE I. 45-34

A végeredmény: 1. Törekvés I. (Bényei Erik, Dósa Dániel, Mátyás Bálint, Nagy Balázs), 2. UTE I. (Balogh Boldizsár, Bíró Péter, Mendrey Tamás, Mészáros Tamás), 3. Építők SC (Koródi Zoltán, Szabados Gábor, Széki Bence, Zalaba Péter)

női tőr:

elődöntő:

UTE I.-Terézváros I. 45-21

BHSE-Törekvés 45-38

a 3. helyért:

Törekvés-Terézváros I. 38-25

döntő:

UTE I.-BHSE 39-38

A végeredmény: 1. UTE I. (Gólya Fruzsina, Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Schmél Viktória), 2. BHSE (Balogh Orsolya, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Varga Katalin), 3. Törekvés (Hajas Nóra, Pásztor Flóra, Szalai Szonja, Tóth Janka)


- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!