Sport

2015.12.11. 13:03

Vegyész RC: Csupán a második szettben kellett izzadniuk

Kazincbarcika - Szolnokon játszott csütörtökön bajnoki mérkőzést a Vegyész RC együttese.

Kazincbarcika - Szolnokon játszott csütörtökön bajnoki mérkőzést a Vegyész RC együttese.A barcikaiak egy nappal korábban maratoni, ötszettes Magyar Kupa-­negyeddöntőt vívtak a Dággal, így ennek a csatának a fáradalmaival a lábukban, kezükben indultak el a Tisza partjára. Ahol ennek ellenére is az volt az elvárás Árváéktól, hogy szettveszteség nélkül gyűjtsék be a három bajnoki pontot, hiszen ők és a Szolnok teljesen más célokért küzdenek az NB I-es pontvadászatban. 3-8-cal kezdett a Barcika az első szettben, Szabó D. nyitásaival bontotta a házigazdát, amely ezekkel a labdákkal nem igazán tudott mit kezdeni. Akart a Szolnok, így gyűjtögettek pontokat (6-11), miközben jó blokkot is jegyeztek. Sánc után Szabó D. fogta a lábát, majd a második technikai szünethez 7-16-tal érkeztek a csapatok. A Vegyész alapjáraton is jobb volt minden tekintetben, csak néha kényszerült hosszabb menetre (8-18). A hajrában bejött Lehóczky és Bokor is, majd kevéssel később Kozsla, a gárda biztosan szerzett előnyt (10-25).

Feljött a Szolnok

A második menetet ismét Toronyai kezdte feladóban, a Szolnok pedig két ponttal. Összeszedettebben játszott ekkor a házigazda és bátrabban (6-3). Árva nyitásaival fordított a VRCK (6-9), ha kicsivel is, de haladt a vendéggárda, egészen 13-12-ig. Ebben a játszmában komolyabb erőkifejtésre kényszerült a borsodi együttes, a volt barcikainak, Germuskának akadtak jó megmozdulásai (15-16). Szabó D. pillanatai jöttek ismét, amire szolnoki időkérés volt a válasz (16-20). Sáncban is összeállt a Vegyész, 17-22-nél még próbáltak módosítani a vendéglátók, ami sikerült (21-22), nem meglepően időt kért Toma Sándor. 23-23, 24-24, 25-25 és 26-26 lett, az utolsó két pontot Banaiék gyűjtötték be.

A harmadik szett is szorosan indult, nem veszítették el a hitüket Fülöpék (7-5). Ha valakire, akkor Szabó D.-re számíthattak a látogatók (8-11), hazai pauza érkezett a meccsben. Lehóczky váltotta Toronyait megint előkészítő szerepkörben, lehetőséghez jutott Surányi is (8-14). Tartotta magát a fiatal RK SI (11-17), mialatt Árva helyett érkezett Budai. Újabb három barcikai egység született, pihenőt kapott Szabó D. (11-20), ahonnan már egyértelmű volt a helyzet.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Szolnoki Főiskola RK SI – Vegyész RC-Kazincbarcika

0:3 (-10, -26, -14)

Szolnok, 100 néző. V.: Ujházi, Szabó Zs.

Szolnoki Főiskola RK SI: Gulyás, Tóth G., Fülöp, Varga, Germuska, Gönczi. Csere: Farkas R. (liberó), Bodonyi, Szabó A., Dian. Edző: Gulyás Ferenc.

Vegyész RC: Toronyai, Szabó D., Banai, Juhász, Kovács Z., Árva. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Lehóczky, Bokor, Kozsla, Surányi, Budai. Edző: Toma Sándor.

Gulyás Ferenc: – Az első szettben lehetett látni, hogy mennyivel jobb a Barcika. Örültem volna, ha a második szettet hozzuk, ekkor játszottunk, ezt vártam volna el az egész mérkőzés során. Ebben az időszakban megmutattuk, hogy mit tudunk.

Toma Sándor: – Hét nap alatt három meccsünk volt, ilyen menetben előfordul azért dekoncentráció. Lélektani pillanatokban azonban helyén volt a kéz és a szív. Örülök annak, hogy mindig akadt egy-egy ember, aki segíteni tudott a társaknak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!